Presedintele PSD, Adrian Nastase, a pledat ieri pentru un sistem european bazat pe descentralizare la nivel teritorial, nu pe criterii etnice, raspunzand astfel acuzatiei lui Basescu privind o asa-zisa intelegere cu UDMR pentru autonomia Tinutului Secuiesc.
“Aceasta chestiune a fost clar lamurita, am precizat ce cred despre necesitatea descentralizarii. Impreuna trebuie sa construim un sistem european bazat pe descentralizare la nivel teritorial, dar nu pe un fundament etnic. Traian Basescu ar trebui sa raspunda direct intrebarii daca doreste sa formeze guvern cu PRM. Pana acum, a creat o ambiguitate“, a spus Nastase.
Candidatul Aliantei D.A. la Presedintie, Traian Basescu, a sustinut duminica la Galati, in timpul unui miting electoral, ca are informatii potrivit carora Nastase s-ar fi deplasat la Targu Mures saptamana trecuta pentru a negocia autonomia Tinutului Secuiesc in schimbul sprijinului UDMR pentru guvernarea PSD.
Potrivit lui Basescu, “modul in care negociaza acum Adrian Nastase cu Markó Béla este un atentat la integritatea teritoriala“ si “un act de tradare nationala“.