Intrebat cum comenteaza declaratiile lui Basescu legate de presupusa fraudare a alegerilor, Nastase a spus ca liderul Aliantei PNL - PD a promis, inainte de alegeri, ca se va retrage in turul al doilea daca nu va castiga din primul tur de scrutin. Presedintele PSD a negat acuzatiile Aliantei PNL-PD privind fraudarea alegerilor. “O frauda majora este, dupa parerea mea, practic imposibila, deoarece exista verificarile pe care le face fiecare partid prin numaratoarea paralela. Sunt declaratii iresponsabile. (...) Norocul nostru ca valurile facute de Basescu nu ne vor influenta prea mult, deoarece Romania are o imagine credibila si serioasa in strainatate si avem parteneri externi seriosi“, a spus Adrian Nastase.

“Acuze pe baza de minciuni“

“Daca Traian Basescu considera ca au fost nereguli in alegeri, trebuia sa depuna mai intai o contestatie la Biroul Electoral Central, sa astepte raspunsul si, daca nu il considera corect, sa prezinte public aceste lucruri“, a mai afirmat Nastase.
El a remarcat ca, in schimb, candidatul Aliantei D.A. a preferat, mai intai, sa anunte fraude masive si sa ceara anularea alegerilor, pentru ca abia dupa 4-5 ore sa trimita o contestatie la BEC, stiind ca nu va mai exista timpul necesar pentru ca raspunsul acestei institutii sa fie preluat in emisiunile informative din acea seara ale televiziunilor. Nastase l-a acuzat pe Basescu ca si-a formulat acuzele bazandu-se pe minciuni.
Candidatul PSD+PUR a exclus ideea unei fraude care sa afecteze rezultatul final al alegerilor, explicand ca problemele aparute la unele sectii de votare au fost legate de faptul ca pe procesele-verbale a fost trecuta cifra numarului total de alegatori inscrisi pe liste in locul numarului celor care au votat. Afirmand ca s-ar fi asteptat la mai multa sportivitate si fair-play din partea Aliantei D.A., in conditiile in care diferentele sunt clare, Adrian Nastase a amintit situatia de la recentele alegeri prezidentiale din Statele Unite, cand democratul John Kerry a avut puterea sa-si recunoasca public infrangerea in fata lui Bush.

Basescu merge pana la capat

Candidatul Aliantei D.A. la Presedintie, Traian Basescu, a declarat ieri ca nu are de gand sa se retraga din cursa prezidentiala si ca, desi nu recunoaste rezultatele alegerilor legislative, considerand ca au fost fraudate, va accepta solutiile date de institutiile statului.
“Le voi accepta solutiile si voi merge in turul doi, contrar presupunerilor lautarilor PSD care, pentru a inabusi orice reactie a Aliantei la fraudarea alegerilor, au incercat sa 'ucrainizeze' Romania. De fapt, ei au incercat sa induca populatiei ideea ca Alianta PNL-PD si Traian Basescu n-ar respecta deciziile institutiilor statului, fie ele si mincinoase“, a spus Traian Basescu. Cat priveste recomandarea de retragere din cursa prezidentiala, Basescu a aratat ca nu are de gand sa dea curs acestei propuneri, deoarece, chiar daca a afirmat adesea ca va castiga din primul tur, nu a sustinut niciodata ca va renunta sa participe la toata cursa.