Pe blogul sau, Adrian Nastase a scris despre boala, suferinta si moartea lui Ovidiu Musetescu.
"A murit Ovidiu Musetescu. Un vechi prieten. Un coleg de politica si unul dintre cei mai loiali membri ai partidului. Ne stiam de prin 1990. Mi-l aduc aminte de atunci, de la intalniri in sedii prafuite, incalzite cu sobe cu lemne. Am fost de atatea ori impreuna. Inclusiv in guvern. Devotat, discret, eficient, a plecat asa cum a trait. Fara sa supere pe cineva. Fara sa deranjeze.
A suferit mult. In ultimile luni, in special. O boala incurabila, descoperita tarziu l-a chinuit si i-a chinuit si pe cei apropiati lui.
Am fost sa-l vad acum doua-trei zile, la Elias, la sectia de terapie intensiva. Am vorbit si despre politica. Era, in continuare, vehement. L-a afectat mult acordul lui Basescu de incepere a urmaririi penale impotriva lui pentru privatizarea ALRO, in mod nedrept si dupa atatia ani, in chiar prima zi cand incepuse chimioterapia, ceea ce Basescu stia. Era mult schimbat fizic. Suferea vizibil. S-a ridicat din pat cu dificultate.
Ovidiu a fost unul dintre putinii pe care i-am cunoscut in politica, loial echipei pana la capat. Adaug tristetea mea la suferinta familiei si sentimentul neputintei de a inlocui ceea ce a devenit de neinlocuit intr-o lume tot mai cinica si mai individualista.
Dumnezeu sa-l ierte pentru greseli si excese si sa-l odihneasca in pace!"