Adrian Nastase a declarat ca anuntul lui Ion Iliescu privind retragerea din toate functiile din partid reprezinta un semn de protest fata de directia in care se indreapta PSD.
Nastase a afirmat ca, in opinia sa, Ion Iliescu nu se poate retrage in mod real din functia de presedinte de onoare, intrucat aceasta pozitie nu i se poate pune in discutie.
"In realitate, eu cred ca este vorba despre un gest de protest, pentru ca nu cred ca pozitia de presedinte fondator, de presedinte de onoare al partidului, poate fi pusa in discutie. In opinia mea, este mai curand vorba despre o nemultumire legata de directia in care merge partidul si de un semnal de alarma, mai elegant, dupa ce la Consiliul National se exprimase mai direct, tras dupa Comitetul Executiv de luni, in legatura cu o incercare a unor colegi care vor sa confiste partidul cu aceasta modificare privind votul pe o lista", a spus presedintele Consiliului National.
Nastase a reluat argumentul ca varianta votarii in bloc a unei echipe de conducere a PSD reprezinta o formula de promovare a unor lideri care nu se bucura de sprijin in organizatii.
"Veniti de acasa cu solutii bine invatate, unii colegi, fara sa aiba un sprijin puternic in organizatii, au dorit sa modifice in interes personal Statutul partidului. In aceste conditii, orice modificari la Statut care s-au propus de catre ei aveau in vedere, de fapt, reglari de conturi sau aranjamente de gasca", a declarat el.
Nastase a apreciat ca, in situatia impunerii acestor modificari la Statut, anuntul facut de Ion Iliescu este o forma de protest.
"Nu cred ca votul pe liste este benefic pentru partid, iar gestul domnului presedinte Ion Iliescu este, intr-un anumit sens, tot o forma de protest, asa cum a fost si decizia mea de a nu mai candida la alegerile care se anunta pentru 20 februarie. In partid sunt acum foarte multe discutii serioase la nivelul organizatiilor in legatura cu aceasta modificare a Statutului si eu sper ca la Congres vor fi luate decizii lucide in acest sens, care sa permita partidului sa respire din nou si sa dea membrilor speranta, iar alegatorilor si simpatizantilor sai optimism", a mai afirmat fostul lider PSD.