Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat, ca va propune in partid crearea unui mesaj pentru Transilvania in campania electorala pentru alegerile prezidentiale.
"Eu ma voi bate in partid pentru ca in aceasta campanie sa existe mesaje specifice pentru Transilvania. Eu cred ca e nevoie de mesaje specifice si pentru Moldova, nu stiu daca si pentru celelalte zone in egala masura, dar sunt situatii foarte diferite si cred ca este nevoie totusi, mai ales acum, de o recentrare a mesajelor noastre in aceasta zona", a afirmat liderul social-democrat.
Nastase a mai spus ca si clujenii din PSD trebuie sa iasa din convalescenta si sa participe mai des la sedintele conducerii partidului, de la Bucuresti.
"Noi trebuie sa construim, sa configuram, un mesaj care sa fie mai clar construit pentru Transilvania. Nu intotdeauna suntem constienti de aceste lucruri atunci cand discutam anumite subiecte la Bucuresti si acesta a fost intr-un fel avantajul participarii unor ministri din Ardeal in guvernul de la Bucuresti, in perioada 2000-2004, probabil ca atunci au fost cei mai multi ministri din Cluj, din zona, si a fost important pentru ca ei au adus mesajele specifice din aceasta zona. Eu cred ca este foarte important ca noi sa revedem in cutia de mesaje si in ansamblul de mesaje pe care le vom transmite ce e este important pentru o zona esentiala a Romaniei, intr-o zona care, eu stiu foarte bine, are nevoie de o atentie deosebita prin mesaje care sa fie mult mai clar directionate. Este ceea ce am inceput sa gandim si la Bucuresti in perspectiva viitoarei intalniri electorale, dar aici este nevoie, as spune, dupa o anumita convalescenta a organizatiilor noastre din Ardeal, as indrazni sa spun si a celei din Cluj, este nevoie din nou ca ele sa fie prezente fizic, chiar daca nu totdeauna e comod sa ajungi pana la Bucuresti la intalnirile politice, este important ca vocile colegilor nostri din Cluj sa fie auzite in perioada care urmeaza, la intalnirile noastre politice. Eu sunt convins ca acest lucru se va intampla. Stiu ca uneori avem tentatia cu totii, dupa 20 de ani, sau dupa 5 ani sa spunem: iata am avut dreptate. Nu, eu cred ca este momentul in care trebuie sa privim cu totii spre viitor. Stiu ca sunt multe lucruri care nu merg bine", a mai spus liderul social-democrat.