Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, prezent marti la Oradea pentru a sustine candidatii formatiunii in alegerile locale, le-a impartasit celor prezenti cateva din glumele despre care a spus ca ii sunt inspirate de presedintele Traian Basescu si de conduita politica a PDL. "Venind in Bihor, mi-am amintit de 'Scrisorile persane' ale lui Montesquieu, o carte alegorica despre vizita unui persan la Paris. Asa mi-am pus intrebarea ce este un democrat-liberal, gandindu-ma la persanul lui Montesquieu. Un democrat-liberal este acea persoana care se va bate pana la sfarsitul vietii lui pentru ca oricine sa aiba in Romania dreptul de a spune ca Traian Basescu are totdeauna dreptate", a spus Nastase.
Incurajat de aplauzele membrilor PSD, reuniti in numar mare la Casa de Cultura a Sindicatelor din Oradea, Nastase a continuat spunand ca "atunci cand un democrat si un liberal s-au aflat impreuna intr-o incapere a trebuit sa intre un social-democrat ca sa stearga sangele de pe pereti".
Fostul premier a facut o gluma si cu trimitere la originea bihoreana a fostului ministru al Internelor si Administratiei, Vasile Blaga, acum candidat la Primaria Capitalei: "Felicit judetul Bihor pentru productia mare de candidati, pentru ca vad ca ati ajuns deja sa faceti si export in Vechiul Regat".
La finalul adunarii de la Oradea, Nastase a declarat ca PSD trebuie sa-si reaminteasca de vechiul slogan al partidului, cel referitor la forta si la echilibru. "Noi suntem o forta, dar o forta tacuta, nu una a scandalului, echilibrata si inteleapta. Mesajul nostru nu trebuie sa fie neaparat critic la adresa adversarului si ostentativ, ci unul constructiv. Noi trebuie sa alergam pe culoarul nostru si sa ajungem primii", i-a mobilizat fostul premier pe militantii PSD.