Dan Voiculescu a mustruluit ieri un senator al partidului sau pentru ca a votat alaturi de Opozitie. Conducerea Partidului Conservator a dezavuat pozitia senatorului PC Gavrila Vasilescu, exprimata prin vot in timpul dezbaterilor din Comisia juridica asupra Ordonantei de organizare si desfasurare a referendumului.
„Nu este pentru prima data cand senatorul Vasilescu uita sau nu tine cont de atitudinea convenita la nivelul partidului din care face parte. Analizand situatia creata, conducerea Partidului Conservator i-a solicitat in mod ferm senatorului Gavrila Vasilescu ca de acum inainte sa se consulte permanent cu colegii de grup si sa se incadreze in linia grupului parlamentar conservator al carui membru este“, precizeaza un comunicat al partidului.
Senatorii din Comisia juridica au decis marti ca nu poate fi organizat referendum o data cu alegerile locale, parlamentare sau prezidentiale, nici in timpul campaniei electorale, si au eliminat din lege articolul ce definea problemele pentru care presedintele poate initia consultarea populara.
Amendamentul care a modificat ordonanta a fost propus de senatorii ßerban Nicolae (PSD) si Liviu Bindea (PRM) si a fost adoptat de comisie cu 5 voturi „pentru“ si 4 „impotriva“, votul hotarator apartinand senatorului Vasilescu. Senatorul PNL Nicolae Vlad Popa a anuntat la finalul sedintei Comisiei ca va cere discutarea in CNC al Coalitiei a modului in care a votat senatorul PC.

Vasilescu neaga ca s-a inteles cu Opozitia

Atentionat de conducerea partidului, senatorul Gavrila Vasilescu a declarat ieri ca nu voteaza ordonantele Guvernului, daca nu sunt constitutionale. El a precizat ca nu are o intelegere cu Opozitia, chiar daca presa vehiculeaza acest lucru. In legatura cu amenintarea senatorului PNL Nicolae Vlad-Popa de a-l schimba din comisie, senatorul PC a subliniat ca nu este prima oara cand acesta vine cu astfel de propuneri. El a adaugat ca Popa il ameninta cu schimbarea ori de cate ori nu merge ceva la vreun proiect al Aliantei. Vasilescu a mai spus ca Popa dorea ca „ordonantele emise de Guvern sa fie aprobate fara modificari, fara amendamente“, dar rolul membrilor comisiei, majoritatea juristi, este de a le imbunatati si clarifica din punct de vedere juridic. Senatorul PC era indignat de faptul ca a fost sunat ieri sa vina la Senat pentru a termina dezbaterile in comisie, iar in sala de sedinte nu erau decat senatorii PSD Antonie Iorgovan si ßerban Nicolae.