Galatenii nu au decit de cistigat daca consilierii locali fixeaza lefuri mari pentru cei din conducerile societatilor subordonate municipalitatii, sustin unii reprezentanti ai Partidului Conservator.

Conservatorii sint multumiti de modul in care functioneaza in acest moment Consiliul Local. Pecistii sustin ca politicienii locali au ajuns in punctul in care au realizat ca interesele cetatenilor sint mai importante decit orice altceva. In acest sens consilierul local PC Mircea Gutter a precizat ca, pentru ca interesele galatenilor sa fie atinse, politicienii au obligatia de a lucra in echipa. "In Consiliul Local s-a ajuns la o atmosfera aproape de consens. Primeaza interesul local. Este o alta viziune. Drept exemplu in acest sens poate fi luata ultima sedinta de CL. Lucrarile s-au terminat repede. Si asta pentru ca inainte de sedinta au fost purtate discutii intre consilierii locali. Atmosfera in care au avut loc lucrarile de marti a fost una reala", a explicat ieri Mircea Gutter.

De dragul galatenilor

Omul politic conservator a mai aratat si ca decizia consilierilor locali de a mari numarul membrilor consiliilor de administratie ale societatilor din subordinea municipalitatii a fost luata in interesul cetatenilor. Cu toate acestea conservatorul nu a stiut sa spuna de ce in consiliile de administratie au fost instalati oameni a caror pregatire nu are nici o legatura cu administrarea unor societati de interes local. "La o intrebare de acest gen nu va pot raspunde. Astfel de decizii sint luate de specialisti. Daca ei spun ca asa trebuie facut, noi, care nu ne pricepem foarte bine la astfel de chestiuni, ii sprijinim", a mai aratat Gutter. Consilierul conservator a subliniat si ca, desi galatenii ar putea crede ca se cheltuiesc prea multi bani pe indemnizatiile platite din bugetul public membrilor in CA, lucrurile stau cu totul altfel. "Si despre parlamentari s-ar putea spune ca primesc lefurile fara rost, dar lucrurile nu sint chiar asa", a incheiat Mircea Gutter.