Premierul Adrian Nastase le-a cerut membrilor Cabinetului sa nu isi rezerve in aceasta perioada bilete de vacanta sau de concediu, precizand ca Guvernul isi va continua activitatea pana la incheierea mandatului, a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Despina Neagoe.
“Actualul Guvern isi duce mandatul pana la capat. Dupa validarea Parlamentului, Executivul isi pierde abilitarea de a emite acte normative, dar va continua sa gestioneze activitatea“, a spus Neagoe.
La sedinta de marti a Guvernului au participat toti ministrii, cu exceptia ministrului de Externe, Mircea Geoana, a ministrului Integrarii Europene, Alexandru Farcas, si a negociatorului-sef al Romaniei cu UE, Vasile Puscas, aflati la Bruxelles.
Potrivit unor surse guvernamentale, premierul Adrian Nastase a afirmat in deschiderea sedintei ca rezultatul alegerilor prezidentiale a reprezentat o mare dezamagire, dar i-a asigurat pe membrii Guvernului ca isi va continua activitatea obisnuita. “Va fi o luna plina de activitate“, a spus Nastase.