Candidatul Aliantei D.A. PNL-PD, Oprea Motoi, a castigat alegerile pentru fotoliul de primar al comunei doljene Barca la o diferenta de numai 13 voturi fata de contracandidatul sau pesedist, Marin Popa.
Potrivit situatiei depuse la Prefectura Dolj, Oprea Motoi a obtinut 1.124 de voturi fata de 1.111 obtinute de Marin Popa. Desi la vot au fost prezente 2.309 persoane din totalul de 3.394 de alegatori inscrisi pe liste, numarul de voturi contabilizat de comisiile electorale este de numai 2.270.
Potrivit consilierului juridic din cadrul Prefecturii Dolj, Marian Mirea, singura explicatie pentru acest fapt este ca 39 de votanti au plecat acasa cu buletinele de vot oferite de membrii comisiilor electorale. "Intre numarul total al celor prezenti la urne si cel al voturilor exprimate este o diferenta, ceea ce inseamna ca au fost oameni care nu au introdus buletinele de vot in urna si au plecat cu ele acasa", a precizat Marian Mirea. Chiar daca situatia a fost descoperita abia ieri de reprezentantii prefecturii, in cazul in care cele 39 de buletine ar fi fost introduse in urna, acestea ar fi putut schimba soarta alegerilor din Barca. Desi procesul-verbal cu rezultatele a fost semnat de reprezentantii celor doua formatiuni cu candidati in alegeri, PSD a depus o intampinare in care era reclamat faptul ca numararea buletinelor de vot a inceput inca de la ora 18.00, cand procesul de votare nu se incheiase.