Motiuna simpla initiata de PSD, cu tema "Sanatatea - intre umilinta oamenilor si neputinta Ministerului Sanatatii", a fost respinsa, luni, de Senat, fiind inregistrate 53 de voturi "pentru", 61 "impotriva" si trei abtineri.
Initiatorii motiunii, 40 de senatori PSD, solicitau reconsiderarea finantarii sistemului sanitar si alocarea a cel putin 6% din PIB pentru sanatate in anul 2011 si urmatorii ani, alocarea de sume la proxima rectificare bugetara pentru sustinerea programelor nationale de sanatate, reevaluarea grilei de salarizare a personalului medical si gasirea de solutii stimulative care sa stopeze migratia medicilor si a asistentelor medicale, deblocarea posturilor din sistemul sanitar romanesc.
La dezbaterile din plenul Senatului a participat ministrul Sanatatii, Cseke Attila, care a declarat ca motiunea cuprinde "acuzatii nefondate, nedrepte si rauvoitoare".El a sustinut ca aceasta motiune reprezinta o "autoacuzare" a colegilor din PSD si s-a declarat dezamagit de esenta si scopurile acestui demers.
De cealalta parte, senatorii Opozitiei au acuzat coalitia PDL-UDMR-UNPR pentru haosul si umilinta la care este supus personalul medical sfatuit de insusi seful statului sa emigreze.
Votul celor 61 de senatori ai Puterii reprezinta haosul si disperarea pacientului roman. Cei 53 de senatori ai Opozitiei au sustinut prin votul lor schimbarea statutului de Cenusareasa al sanatatii si de o aseza intre prioritatile absolute ale Romaniei.