Ziare.com informeaza : Motiunea USL privind eliminarea subventiei la caldura, respinsa de Senat
Motiunea depusa de senatorii Uniunii Social-Liberale privind eliminarea subventiei la caldura a fost respinsa luni de senatorii PDL-UDMR-UNPR.
Pentru motiune s-au pronuntat 66 de senatori PSD si PNL, iar 62 de senatori PDL-UDMR-UNPR au votat impotriva. Pentru adoptarea motiunii simple era nevoie de votul a 69 de senatori.
Motiunea cu titlul "Caldura care ingheata Romania, regimul Basescu-Boc" a fost depusa, pe 26 septembrie, la Senat, de catre senatorii social-democrati si liberali, pe motiv ca masura PDL de a reduce subventiile la caldura va lasa in frig peste un milion de romani.
Guvernul a decis in vara sa elimine subventia de 45% la gigacalorie care se acorda tuturor romanilor si inlocuirea ei cu un ajutor social acordat doar persoanelor cu venituri foarte mici.
Astfel, vor beneficia de ajutor din partea statului doar familiile care au venituri de pana la 786 de lei de persoana si care nu detin anumite bunuri, iar pentru majoritatea romanilor racordati la sistemul central de incalzire, factura la intretinere se va dubla.