Depunerea motiunii PD-L privind anularea taxei auto s-a impiedicat pe drum, mai exact de presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu. Acesta a respins, ieri, inregistrarea motiunii simple a PD-L pe motiv ca democrat-liberalii nu au respectat procedurile regulamentare in vederea depunerii documentului antiguvernamental. Este lesne de inteles, in aceste conditii, ca reactiile democrat-liberalilor au fost virulente, dar insotite de precizarea ca nu vor renunta la motiune.
"Motiunea a fost introdusa in mod ilegal. Am luat decizia de a retrimite semnatarilor textul depus, insotit de o scrisoare in care le-am detaliat prevederi ale Regulamentului Camerei Deputatilor referitoare la procedura de depunere a unei motiuni simple", si-a motivat gestul Bogdan Olteanu, prin intermediul unui comunicat de presa remis ieri redactiilor. Presedintele Camerei Deputatilor invoca articolul 159 din Regulament, care prevede ca un astfel de demers se face de catre initiatori in cursul unei sedinte publice, textul motiunii trebuind sa fie depus la presedintele de sedinta si nu la Cancelaria Presedintelui Camerei Deputatilor. Olteanu le recomanda celor de la PD-L sa urmareasca intrunirea Biroului Permanent de miercuri care va stabili data viitoarei sedinte de plen. "Legea este aceeasi pentru toti si trebuie respectata, inclusiv de catre parlamentari, indiferent din ce grup politic fac parte", a mai spus Olteanu. De mentionat ca este pentru a doua oara cand Bogdan Olteanu respinge depunerea unei motiuni a democrat-liberalilor. Anul trecut, din cauza numarului insuficient de semnaturi, Olteanu a respins depunerea unei motiuni de cenzura a PD si PLD.

"Bogdan Olteanu a absolvit cursuri serale la PSD"

Reactia democrat-liberalilor nu a intarziat sa apara, deputatul Laurentiu Mironescu declarand pe aceasta tema: "Bogdan Olteanu a absolvit, cred, cursuri serale la PSD. Pe tema "obstructionati, obstructionati si iar obstructionati..." are o maniera similarissima de a trata orice nu-i convine cu tot felul de gaselnite procedurale: ca nu-i soare, ca nu-i nor, ca nu suntem pe al patriei ogor", sustine Mironescu. Potrivit acestuia, motiunea a fost "perfect regulamentara, depusa conform prevederilor Camerei Deputatilor, initiata si semnata de deputatii grupului parlamentar PD-L". "Problema e pertinenta, taxa de prima inmatriculare e gaunoasa din doua considerente: se bazeaza pe o fundamentare ne-europeana si azvarle fondurile rezultate in gaura neagra a lui Vosganian, care nu mai stie cum sa panseze ranile din bugetul asta liberal plin de pomeni PSD-iste", sustine deputatul PD-L. "Noi, democrat-liberalii am incercat sa materializam o solutie de indreptare a situatiei, propunand inclusiv masuri reparatorii, de restituire a banilor", a mai spus Mironescu.