Socialdemocratii acuza Executivul de discrimari practicate la alocarea de sume primariilor din teritoriu. Potrivit lui Titus Corlatean, secretar general al PSD, Guvernul aloca fondurile in functie de culoarea politica a primarilor, comunitatile conduse de primari social-democrati primind sume mult mai mici decat cele conduse de primari PNL si PD. Corlatean a spus ca, anul trecut 78% dintre fondurile alocate direct, prin hotarari de guvern, catre comunitatile locale au fost directionate catre localitati conduse de primari PNL si PD. Social-democratul a calificat aceasta practica ca fiind "abuziva si discriminatorie" si a apreciat ca, la nivel local, liberalii si democratii mentin un "concubinaj" pe care ii someaza sa-l faca public.
Potrivit lui Corlatean, daca Executivul nu va suplimenta la rectificarile bugetare din urmatoarele saptamani sumele alocate localitatilor conduse de primari social-democrati, PSD "nu mai are niciun motiv sa tina in viata acest Guvern". In cazul in care Cabinetul Tariceanu nu va da curs solicitarii social-democratilor, ar urma o motiune de cenzura la inceputul sesiunii parlamentare de toamna, ameninta Corlatean.
Secretarul general al PSD a mai spus ca el va fi cel care va face conducerii PSD propunerea de initiere a motiunii la adresa Guvernului. (Carmen Corbu)