Romania Libera informeaza ca motiunea de cenzura are sanse de reusita, citandu-l pe Ilie Sarbu, liderul grupului parlamentar PSD din Senat. Acesta a declarat ca 7 sau 8 parlamentari tatoneaza PSD in vederea motiunii de cenzura. Parlamentari ai coalitiei de guvernamant "tatoneaza" in prezent PSD-ul, in vederea motiunii de cenzura din aceasta toamna, a declarat, miercuri, la RFI, liderul senatorilor social-democrati, Ilie Sarbu, citat de Agerpres.
"Sunt deja multi colegi, multi, sigur, la proportia noastra de la Senat. La Camera poate sunt putini, daca vorbim de 7-8 oameni, care deja isi pun aceasta problema; 7 -8 oameni care tatoneaza terenul, discuta cu noi, unii sunt speriati, inca mai exista aceasta frica, aceasta teroare, care a intrat in sufletul romanilor, nu numai al politicienilor, ca nu se stie in ce secunda se poate face un dosar oricaruia dintre noi. Sunt inca sub impulsul acestei mentalitati, dar unii sunt hotarati", a sustinut Ilie Sarbu.
Potrivit acestuia, parlamentarii care "tatoneaza terenul sunt din toate partidele aflate in Guvern". "Oamenii sunt de la PDL, de la UNPR, chiar de la UDMR sunt oameni care stau pe ganduri la ora actuala. De data asta, argumentele nu sunt ale noastre, noi doar confirmam. Argumentele vin din partea dansilor, care ne spun ceea ce spunem si noi, ca nu se mai poate, ca nu exista o directie buna in care merge Romania, ca actualul Guvern nu e capabil sa scoata tara din criza. Deci, nu incercam noi sa-i convingem sau sa-i seducem politic, asa cum se mai intampla, cu diverse promisiuni. Noi avem o discutie prieteneasca, chiar barbateasca, le explicam ca vad si ei ce se intampla. Argumentele de data aceasta sunt de partea lor. Suntem nu la un pas de prapastie, suntem in prapastie si nu mai stim sa urcam, suntem in fundul vaii", a spus liderul senatorilor PSD.
Ilie Sarbu considera posibil un astfel de gest din partea celor care tatoneaza PSD pentru o motiune de cenzura prin faptul ca acestia "se tem ca trebuie sa dea socoteala in fata alegatorilor din propriile colegii pentru situatia economica a tarii".
Sarbu si-a exprimat speranta ca votul nu va mai putea fi controlat, asa cum se obisnuieste, cu bilele la vedere.