RTV.net: Opozitia il ameninta pe Ungureanu cu o motiune la Senat

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat ca opozitia ia in calcul depunerea unei motiuni simple impotriva Guvernului, in eventualitatea in care prim-ministrul Mihai Razvan Ungureanu va ceda presiunilor din coalitie si va aloca fonduri pentru primarii puterii.
Antonescu i-a transmis primului-ministru ca are datoria sa prezinte opiniei publice detalii legate de discutiile din cadrul coalitiei referitoare la alocarile bugetare pentru administratiile locale. Liderul liberalilor a amenintat ca opozitia va depune o motiune simpla in cazul in care Ungureanu cedeaza presiunilor din partea formatiunilor de guvernamant.
"Cerem primului-ministru sa dea explicatii complete privind deciziile luate si probabil aceasta chestiune va face subiectul unei motiuni simple, deoarece nu se mai motiune de cenzura nu mai este posibil. Motiunea simplal va fi depusa probabil la Senat", a spus Antonescu. Potrivit Constitutiei, un grup parlamentar nu poate sustine decat o motiune de cenzura pe parcursul unei sesiuni, USL intentionand deja sa supuna Guvernul unui test de incredere in Parlament in legatura cu infiintarea facultatii maghiare in cadrul UMF Targu Mures.
El si-a exprimat increderea ca in aceasta saptamana, senatorii USL vor fi majoritari in raport cu colegii lor de la putere, astfel incat PSD si PNL sa se intoarca la lucrarile din plenul Senatului. "Cand majoritatea va fi consacrata ca atare, ne vom relua activitatea la Senat", a declarat Crin Antonescu.