Social-democratii sunt gata cu textul motiunii pe tema educatiei. Ei invoca in documentul care va fi supus dezbaterii Senatului lipsa de transparenta in cazul contractelor incheiate pe 2006 si il acuza pe ministrul Hardau ca se comporta ca un boier pe mosie.
Motiunea simpla intitulata "Falimentul invatamantului si cercetarii romanesti" il acuza pe actualul ministru al Educatiei, democratul Mihail Hardau, ca a "ajuns accidental" in fruntea ministerului si "a devenit rapid groparul invatamantului romanesc". PSD apreciaza, in textul motiunii, ca promisiunile ministrului Educatiei "au realizare zero" in practica, acestuia reprosan-du-i-se ca pe timpul ministeriatului sau au avut loc cele mai ample greve din sistem, ca examenele nationale "au fost fraudate", ca mai mult de jumatate din unitatile de invatamant nu au primit autorizatia medico-sanitara. Social-democratii afirma, in motiunea simpla pe tema Educatiei, ca "recordul absolut" al activitatii ministeriale a lui Mihail Hardau a fost achizitionarea microbuzelor scolare "la suprapret si neconforme cu necesitatea de a transporta elevii la unitatile scolare", ajungand astfel sa ramana "impotmolite in noroi".

O motiune simpla, doar un semnal de alarma

"Prin aceasta motiune speram ca ministrul Hardau sa fie demis pentru a nu compromite viitorul european al unei intregi generatii si pentru a nu distruge definitiv reputatia scolii romanesti", se mai arata in textul motiunii initiate de PSD.
Social-democratii apreciaza ca, in conditiile in care Senatul va adopta aceasta motiune simpla, premierul Calin Popescu-Tariceanu ar trebui sa "tina cont" de decizia Camerei superioare a Parlamentului, adica, implicit, sa-l demita pe ministrul Mihail Hardau.
O decizie recenta a Curtii Constitutionale stabileste insa ca adoptarea unei motiuni simple intr-una dintre Camerele Parlamentului nu impune si demisia sau demiterea ministrului in cauza. "Noi speram ca domnul ministru Hardau a apucat sa se bucure de tot confortul pe care i l-a oferit acea limuzina luxoasa de 60.000 de euro, cumparata tot din bani publici, in conditiile in care sunt inca mult prea multi copii care parcurg zilnic pe jos, prin frig si ploaie, kilometri intregi pana la scoala si inapoi", se mai arata in textul motiunii PSD.