Dan Ilie Morega a ramas fara postul de presedinte al PNL Gorj, insa este in continuare sef interimar al unui birou de conducere. Doi dintre rivalii liderului liberalilor gorjeni si-au pierdut functiile de vicepresedinti.

Dan Ilie Morega a fost schimbat din fruntea PNL Gorj pentru cateva minute, dupa care a revenit ca sef interimar al unui birou de conducere. Masura de dizolvare a Biroului Politic al PNL Gorj a fost luata de conducerea centrala. Daca Dan Ilie Morega a ramas ca interimar in fruntea organizatiei judetene, doi dintre vicepresedintii PNL Gorj, Radu Angheloiu, respectiv Gheorghe Orzan, si-au pierdut functiile politice. Ion Raut, purtatorul de cuvant al PNL Gorj, a mentionat ca s-a incercat cooptarea in noua structura de conducere a unor membri de partid care au avut rezultate la alegerile europarlamentare. Radu Angheloiu s-a declarat surprins de faptul ca nu mai este membru al Biroului Politic al PNL, mai ales ca este si vicepresedinte al Consiliului Judetean Gorj.
La randul sau, fostul vicepresedinte Gheorghe Orzan, unul dintre cei mai vechi liberali din organizatie, a avut cele mai bune rezultate din judet la alegerile europarlamentare, el raspunzand de localitatile din Colegiul uninominal numarul 2. Gheorghe Orzan isi anuntase insa candidatura pentru sefia PNL Gorj, la alegerile programate pentru finalul acestui an.

Trei primari
in noua structura

Din biroul interimar de conducere a organizatiei judetene a PNL fac insa parte trei primari: Ilie Petroi de la Aninoasa, Dumitru Vulpe de la Calnic si Constantin Mazilu de la Targu Carbunesti. "In biroul interimar sunt prinsi acei alesi locali care au avut o activitate buna si care au obtinut rezultate pe masura. Din pacate pentru unii care au dormit la umbra partidului, nu aveau cum sa ajunga in acest birou interimar. Asa cum stim, au fost niste rezultate la alegerile europarlamentare, iar unii au preferat sa se odihneasca in partid decat sa munceasca. Domnii Orzan si Angheloiu nu mai fac parte din actuala echipa de conducere, pentru ca s-a dorit o echipa mai dinamica. Nu inseamna ca nu mai fac parte din conducerea PNL Gorj. Dumnealor se vor implica la fel de intens ca si pana acum", a precizat Ion Raut, purtatorul de cuvant al PNL Gorj.
Din PNL Gorj a mai fost suspendat inainte de dizolvarea Biroului Politic alt rival al lui Dan Ilie Morega, vicepresedintele Pantelimon Manta, acuzat ca nu si-a platit o cotizatie de sase lei.