Liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, doreste ca Finantele Publice si Garda Financiara sa inceteze controalele in perioada campaniei electorale.

Liderii liberalilor gorjeni sunt nemultumiti de faptul ca institutiile care au atributii de control au intetit in ultima perioada verificarile la firmele din judet. Presedintele Organizatiei Judetene a PNL Gorj, deputatul Dan Ilie Morega, le-a propus sefilor de institutii deconcentrate sa renunte complet in perioada campaniei electorale la controale, pentru a elimina orice suspiciuni in ceea ce priveste substratul politic al verificarilor. Penelistii sustin ca actualii sefi ai Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP), ai Garzii Financiare sau ai Inspectoratului de Politie al Judetului Gorj dau dovada de impartialitate intrucat au ajuns in fruntea institutiilor pe care le conduc prin sprijinul nemijlocit al PD-L sau PSD si acum s-ar simti obligati sa isi plateasca "datoriile" fata de cei care i-au propulsat in functii. Dan Ilie Morega este nemultumit de faptul ca inspectorii Directiei Generale a Finantelor Publice i-au "calcat" comuna natala, Pades, si au inceput sa ii amendeze pe intreprinzatorii locali.

"Daca il prind pe la Pades, ii rup picioarele!"

Pentru a fi sigur ca firmele din comuna Pades nu vor mai fi "vizitate" de angajatii Directiei Generale a Finantelor Publice, Morega l-a amenintat public pe Ion Cupa, directorul DGFP, ca ii va rupe picioarele daca va mai trece prin localitatea in care s-a nascut liberalul-sef. "Sa nu il mai prind prin Pades cu amenintari si controale fata de agentii economici. Daca il prind pe acolo, ii rup picioarele! I-a dat o amenda de 8.000 de lei unui om de afaceri din Pocruia. Este inadmisibil sa se intample asa ceva, ca oamenii care muncesc si creeaza locuri de munca sa fie incarcati de amenzi. Ii avertizez foarte serios si pe cei de la Garda Financiara, de la DSV si de la Mediu sa isi vada de treaba. In campanie se suspenda amenzile. Le voi face plangeri penale din partea mea, ca parlamentar, si nu aici, ci la Parchetul General, daca vor continua cu ceea ce fac in prezent. Umbla toti dupa bani pentru campanie", a declarat Dan Ilie Morega, care a fost trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie in celebrul dosar "Bani pentru partid", in care sefi de deconcentrate au fost pusi sa stranga fonduri pentru alegerile europarlamentare.

Ion Cupa nu renunta la controale

Seful Directiei Generale a Finantelor Publice Gorj, Ion Cupa, a declarat ca verificarile si controalele vor continua si pe parcursul campaniei electorale, pe intreg teritoriul judetului. Potrivit lui Ion Cupa, nu exista nici o prevedere legislativa, pentru ca verificarile sa poata sa fie oprite in perioada vreunei campanii electorale: "Eu nu pot sa iau decat in gluma povestea cu picioarele rupte. Oricum, daca va apela la astfel de practici, eu am asigurare si privata, si de stat. Daca este sa intrerupem controalele, asta ar insemna sa abdic de la legislatie si sa nu ne mai exercitam atributiile. Nu poti sa impiedici o inspectie fiscala. Selectia firmelor se face dupa criterii clar stabilite. Nici nu stiu daca in momentul de fata sunt controale pe undeva. Daca exista in programul de control o societate, trebuie sa o verificam. Ce ar insemna ca orice om politic sa ceara astfel de lucruri?! Noi nu facem controale politice", a declarat Ion Cupa, venit in fruntea DGFP Gorj din judetul Mehedinti cu sprijinul liderului Organizatiei Judetene a PD-L, Ionel Mantog.