Liderul liberalilor gorjeni, deputatul Dan Ilie Morega, si-a gasit "nasul" intr-un contracandidat femeie, cel putin in campania electorala premergatoare alegerilor care vor avea loc la inceputul lunii iunie, in cadrul organizatiei judetene Gorj a PNL. Iuliana Iliescu, sefa PNL Prigoria, s-a hotarat sa candideze impotriva lui Morega, intrucat barbatii din partid nu s-au inghesuit sa il infrunte pe Sfantul de la Pades.

Cea care a decis sa ii creeze probleme lui Dan Ilie Morega la alegerile care vor avea loc pe 5 iunie in PNL Gorj este Iuliana Iliescu, de profesie medic si presedinta filialei comunale din Prigoria. Iuliana Iliescu a candidat la ultimele alegeri locale la postul de primar, pe care l-a ratat insa, desi a obtinut un numar semnificativ de voturi. Contracandidata lui Dan Ilie Morega a declarat ca s-a hotarat sa intre oficial in cursa pentru sefia PNL Gorj in momentul in care a vazut ca barbatii din partid nu indraznesc sa faca acest lucru. Cu toate acestea, mai exista un candidat care a anuntat ca vizeaza postul pe care il ocupa deputatul Dan Ilie Morega. Este vorba de fostul vicepresedinte Gheorghe Orzan. Acesta din urma nici nu poate fi considerat un contracandicat veritabil pentru liberalul-sef, intrucat si-a facut un hobby din a lasa senzatia ca in PNL Gorj se poate vorbi despre o democratie interna. De altfel, Gheorghe Orzan chiar si in calitate de contracandidat al lui Dan Ilie Morega nu ezita sa isi laude seful si sa declare, inainte de a incepe cursa pentru sefia partidului, ca se va multumi si cu un post de vicepresedinte. De altfel, Morega le-a si interzis contracandidatilor sai sa intre in campanie electorala la nivel de judet, acestia avand voie sa apara doar la emisiuni de radio si televiziune.

Cauta sustinatori

Medicul Iuliana Iliescu este singura liberala care pare decisa sa ii faca viata grea lui Dan Ilie Morega, desi acesta ar putea rata scaunul de presedinte numai daca se va imbolnavi sau va uita data alegerilor. De altfel, deputatul liberal ii incurajeaza parinteste pe subalternii sai pe linie de partid sa intre in competitia electorala si sa candideze impotriva lui. Numele viitorului sef al PNL Gorj va fi decis de catre delegatii la alegeri, insa majoritatea au fost desemnati din randul sustinatorilor Sfantului de la Pades, cum este numit Dan Ilie Morega, intrucat a fost pictat in Biserica din localitatea natala. "Trebuia sa vina cineva care sa isi spuna punctul de vedere si sa creada in ceea ce isi propune. Un partid este important cand este alcatuit din oameni care nu fug de raspundere. Eu am candidat la Primaria din Prigoria, dar atunci am pierdut din cauza intelegerii dintre PNL si PSD. Am pierdut in turul al doilea din cauza acestei intelegeri. La ora actuala, in PNL se actioneaza si se face politica numai de teama liderului Dan Ilie Morega. Trebuie sa existe cineva care sa isi asume in mod serios candidatura la sefia partidului, nu sa dam doar o impresie ca suntem organizati in mod democratic", a declarat Iuliana Iliescu, contracandidata lui Dan Ilie Morega la postul de presedinte al PNL.