Deputatul Dan Ilie Morega, presedinte al PNL Gorj, ameninta ca alesii liberali din Consiliul Judetean (CJ) vor boicota sedinta de vineri a CJ, daca de pe ordinea de zi nu va fi scos proiectul de hotarare referitor la alegerea vicepresedintelui institutiei.

Liberalii gorjeni care au mandat de consilier judetean vor parasi sedinta consiliului judetean programata vineri dimineata, daca nu le va fi satisfacuta solicitarea de modificare a ordinii de zi. Conducerea PNL Gorj este nemultumita de faptul ca inca nu a fost stabilita o majoritate transparenta la nivelul organismului care ia decizii in ceea ce priveste administrarea judetului. Potrivit ordinii de zi, doua dintre proiectele propuse pentru discutii si aprobare se refera la vacantarea postului de vicepresedinte al Consiliului Judetean Gorj, ocupat de pesedistul Cornel Popescu, precum si alegerea altui vicepresedinte. PNL Gorj detine al doilea post de vicepresedinte, prin liberalul Radu Angheloiu, insa nu si-a ascuns nemultumirea in ceea ce priveste colaborarea cu Ion Calinoiu, presedintele institutiei si presedinte executiv al Organizatiei Judetene a PSD Gorj. Liberalii vor sa amane discutiile referitoare la constituirea unei noi majoritati, motivand ca abia a doua zi, dupa sedinta, au programata o intalnire cu Ionel Mantog si Cosmin Popescu, liderii filialei locale a PD-L.

Morega trage de timp

Deputatul si liberalul-sef, Dan Ilie Morega, doreste semnarea unui protocol de colaborare cu PD-L, desi se afla in discutii cu pedelistii inca de la finalul anului trecut. Morega sustine ca Biroul Politic al PNL i-a insarcinat pe cei sase consilieri judeteni sa paraseasca sedinta, in cazul nemodificarii ordinii de zi. "Daca nu se stabilesc masurile cu privire la protocol, noi vom cere scoaterea de pe ordinea de zi a punctului privind alegerea vicepresedintelui. Discutiile cu PD-L vor avea loc sambata, asa ca e de inteles ce se va intampla la sedinta de vineri de la consiliul judetean. Daca nu va fi scos acest punct de pe ordinea de zi, liberalii vor parasi sala. Si, in cazul in care vreunul nu va face acest lucru, va fi sanctionat prin retragerea sprijinului politic. Deciziile acestea au fost luate aseara (luni - n.r.), in cadrul sedintei Biroului Politic. Noi vom aplica intocmai aceste decizii pentru ca au fost stabilite in cadrul unui organism colegial de conducere si nu au fost luate de o singura persoana. Cine nu se conformeaza plateste cu postul", a afirmat Dan Ilie Morega, presedintele interimar al Organizatiei Judetene a PNL Gorj. Gestul liberalilor este explicabil, avand in vedere ca risca foarte mult in cazul unui protocol cu PD-L si, mai ales, daca PRM va face majoritate cu PSD. Una dintre consecinte ar fi chiar pierderea de catre liberali a scaunului de vicepresedinte al Consiliului Judetean Gorj, ocupat de Radu Angheloiu.