Liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, nu mai are decat un singur reprezentant in cadrul Consiliului Local Targu Jiu, Liviu Calniceanu trecand cu arme si bagaje la colegii sai de alianta din PD.
Partidul National Liberal, filiala Gorj, a ramas cu un reprezentant in cadrul Consiliului Local Targu Jiu. Daca in consiliile locale din comune trecerea alesilor locali de la un partid la altul nu reprezinta o miza chiar atat de insemnata, la nivelul Consiliului Municipal Targu Jiu, unde numarul consilierilor este mai mare si fondurile mai multe, pierderile se cuantifica dupa alt sistem de calcul. Declaratiile de apartenenta politica depuse zilele trecute la Primaria Targu Jiu au scos la iveala lupta care s-a purtat chiar intre colegii de guvernare, mai ales din Alianta PNL - PD, unde liderul liberal, Dan Ilie Morega, si presedintele PD Gorj, Ionel Mantog, au purtat negocieri grele pentru atragerea in partide a consilierilor care le sunt de fapt parteneri.
Liviu Calniceanu a plecat
Prima "victima" a luptei dintre PNL si PD Gorj si implicit a declaratiilor de apartenenta politica este Liviu Calniceanu, care prin trecerea la PD s-a dezis de politica dusa de fostul sau sef de partid, Dan Ilie Morega. Liviu Calniceanu este unul dintre cei mai vechi membri ai PNL Gorj, fiind prezent in structurile partidului inca de la constituirea acestuia. Calniceanu a fost si candidatul PNL pentru Primaria Targu Jiu, la alegerile locale din 2004. Dupa ce si-a intersectat interesele in afaceri cu viceprimarul pesedist Gabriel Sanda, liberalul Calniceanu a refuzat PSD si s-a decis sa treaca la colegii sai de Alianta de la PD. Unul dintre cei care l-a curtat cu insistenta pe consilierul liberal este Ionel Mantog, care a reusit in cele din urma sa il lase pe Dan Ilie Morega cu un singur consilier local la Targu Jiu. Este vorba de Elena Roata, de asemenea ofertata de Mantog, dar care a ramas in PNL. Elena Roata a venit la PNL de la PD, la putina vreme dupa ce Pantelimon Manta a plecat din fruntea Organizatiei Judetene a Partidului Democrat.
Mai este o zi
Maine este ultima zi in care alesii locali isi mai pot depune declaratiile de apartenenta politica. Daca nu o vor face, consilierii locali si judeteni isi vor pierde, conform legii, mandatele.