Deputatul de Gorj, Dan Ilie Morega, si-a dat ieri demisia din PNL si s-a alaturat grupului parlamentarilor independenti.
Intr-o conferinta de presa organizata la Bucuresti, Dan Ilie Morega a spus ca atat el, cat si alti colegi ai sai si-au pierdut speranta in oamenii politici. "Starea jalnica in care a ajuns poporul roman, tara, dupa 20 de ani, este cauzata in primul rand de clasa politica majoritara care a format guvernele succesive. Guvernele Romaniei sunt vinovate de distrugerea domeniilor de importanta nationala. Vinovati pentru distrugerea sistemului energetic sunt doi oameni care au condus ministerul, au faramitat sistemul energetic si l-au vandut pe te miri ce, respectiv Radu Berceanu si Dan Ioan Popescu", a declarat Dan Ilie Morega, fost membru al PCR si care si-a facut o profesie din schimbarea partidelor doar pentru a ramane la putere.

Ramasese fara sprijin

Parlamentarul de Gorj conducea interimar PNL Gorj si isi pierduse in ultima perioada sustinerea din partea liderilor de la centru. Semnalul ca Dan Ilie Morega nu mai era dorit la liberali a fost dat de decizia Organizatiei Centrale de a amana alegerile in filiala Gorj, programate pentru 5 iunie.
Sfantul de la Pades, pictat in biserica din localitatea natala, isi anuntase, de altfel, candidatura pentru un nou mandat, insa ieri a decis sa plece definitiv din PNL. Fost membru de frunte al PCR, Morega a trecut dupa 1990 pe la majoritatea partidelor importante: PDSR, ApR, PSD, PNL Campeanu, PRM, PNL. Cu toate ca a declarat ca va ramane independent, in ultimele luni, Dan Ilie Morega si liderul PDL Gorj, Ionel Mantog, au negociat intens incheierea unui protocol de colaborare intre liberali si pedelisti, insa deputatul de Gorj a primit interdictie din partea sefilor sai politici din Bucuresti. Intalnirile cu Ionel Mantog au continuat insa si dupa ce Dan Ilie Morega a fost avertizat sa nu mai negocieze cu pedelistii.

Nu l-a mai vrut Crin Antonescu

Potrivit unor surse din PNL, Dan Ilie Morega a incercat sa isi salveze scaunul in ultimele zile si chiar i-a convins pe o parte dintre liderii de la Bucuresti sa ii pledeze cauza. Crin Antonescu nu a fost insa de acord ca Dan Ilie Morega sa fie mentinut presedinte interimar in fruntea biroului de conducere al Organizatiei Judetene Gorj.
Sfantul de la Pades a declarat ca nu va pleca la nici un partid, urmand ca o perioada sa isi desfasoare activitatea la Camera Deputatilor, ca independent. "Nu am nici o intelegere cu nici un partid, nici pe bani nu ma duc, nici pe functii nu ma duc, nici pe alte avantaje. L-am sustinut pe domnul presedinte Crin Antonescu, iar la ultimul congres i-am votat echipa impreuna cu toti delegatii de la Gorj, minus unu. Am crezut ca, in afara faptului ca e un om cinstit si bun comunicator, va elimina din partid oportunistii si hraparetii", a adaugat Morega, lider la cheltuieli intre deputatii de Gorj, potrivit statisticii de pe site-ul Camerei Deputatilor.

Judecat pentru dare de mita

In acelasi timp, Dan Ilie Morega este unul dintre cei mai bogati parlamentari de Gorj. Acesta locuieste intr-o vila la Targu Jiu, detine un conac la Baia de Arama si mai are, in coproprietate, o casa de vacanta la Orsova. In patru conturi detine peste 1,6 milioane de lei si mai este actionar sau are parti sociale la trei firme.
Dan Ilie Morega e trimis in judecata pentru dare de mita intr-un dosar in care este judecat si fostul ministru al muncii, Paul Pacuraru, acuzat de luare de mita. De asemenea, fostul sef al liberalilor din Gorj este judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie in celebrul dosar "Bani pentru partid". In ultimele saptamani, in mediul politic din judetul Gorj s-a vorbit despre trecerea lui Dan Ilie Morega la Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, condusa interimar de fostul pesedist Marius Vlaicu.