Fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, a refuzat oferta PD-L de a candida pentru un post in Parlamentul Romaniei. Surse din conducerea PD-L sustin ca Macovei fusese ofertata de presedintele democrat-liberalilor, Emil Boc, sa candideze intr-un colegiu uninominal din Bucuresti. PD-L intentiona sa ii ofere lui Macovei un colegiu de deputat sau senator intr-un colegiu din sectoarele 3 sau 6 - sectoare adjudecate de PD-L la alegerile locale.
Surse din conducerea PD-L mai spun ca Monica Macovei a refuzat sa candideze pentru un post de deputat sau senator, motivand faptul ca doreste sa se implice, in urmatorii ani, intr-o serie de proiecte coordonate de societatea civila. De altfel, presedintele PD-L, Emil Boc a mentionat luni ca "Monica Macovei nu este pe nicio lista de candidati a PD-L".
In schimb, conform unor surse din acest partid, Macovei este favorita pentru a ocupa din nou postul de ministru al Justitiei, in eventualitatea in care democrat-liberalii se vor instala la guvernare, dupa alegerile generale.