Deputatul independent Mona Musca a primit vineri la cabinetul parlamentar de la Camera Deputatilor o scrisoare prin care i se comunica oficial decizia de colaborare cu Securitatea pe care CNSAS a luat-o in cazul ei, aceasta urmand sa conteste verdictul zilele urmatoare. "Mi-a fost adus vineri la cabinetul parlamentar un plic cu un document care nu are o data inscrisa pe el si prin care mi se aducea la cunostinta decizia de colaborare a mea cu Securitatea ca politie politica. Am vazut hartia, si astazi (luni - n. red.) ma voi intalni cu Valeriu Stoica pentru a formula contestatia", a declarat deputatul independent Mona Musca. Ea a declarat ca asteapta sa fie invitata pentru a-si sustine contestatia "in zilele urmatoare", fara a putea preciza o data exacta.
Deputatul independent, fost liberal, a reiterat faptul ca, daca CNSAS nu-i va accepta contestatia la decizia initiala de colaborare cu Securitatea, se va adresa Justitiei "pentru a-i trage la raspundere pe cei care au votat politic, si nu aplicand legea".
Procedural, Mona Musca are dreptul de a contesta decizia primita vineri printr-un document care poate fi redactat de un avocat, insa pe care il va sustine personal in fata Colegiului CNSAS. (D.P.)