Liderul liberal a facut public, intr-o conferinta de presa, continutul celor doua dosare ale sale care au ajuns la CNSAS. Cel care are o singura fila contine un opis al ofiterului de Securitate in care sunt prezentate informatiile pe care le-ar fi prezentat Mona Musca in 1977-1978.
Numele celor despre care ar fi fost relatarile sunt anonimizate, iar continutul informarilor nu exista la dosar. Al doilea dosar, de 27 de file, are informarile date de colegi ai actualului deputat despre ea si familia acesteia.
Musca isi proclama in continuare nevinovatia sustinand ca relatiile sale cu Securitatea nu pot fi catalogate ca politie politica. In 1977, Musca a devenit cadru universitar la Timisoara primind un post la sectia studentilor straini. I s-a cerut atunci sa dea informatii despre studentii straini, deoarece acestia intrau in dispute unii cu altii din cauza conflictelor in care erau angrenate tarile lor de origine, dispute care au dus chiar la moartea unora dintre ei.
"In aceasta situatie, n-am ezitat sa semnez un angajament strict pe subiectul sigurantei studentilor straini in Romania, angajament pe care-l semnau toti profesorii de la acea sectie", a spus Musca. Singurul inconvenient pe care l-a perceput atunci a fost faptul ca i s-a cerut sa semneze notele cu numele de "Dana", dar finalmente a acceptat. Mai apoi insa, Musca a spus ca nu a dat declaratii in scris, ci doar l-a informat verbal pe prodecan. Astfel ca dosarul de retea nu contine documente scrise semnate de "Dana".
Conform continutului dosarului, modul in care Securitatea o aprecia pe Musca este contradictoriu. Desi ofiterul respectiv propunea, in 1978, superiorilor sai mentinerea ei ca sursa, acesta scria ca "nu exista date ca ar fi suspectata de colaborare organizata cu organele noastre". In ceea ce priveste notele colegilor despre ea, Musca a spus ca nu are motive sa le reproseze ceva acestora, notele fiind favorabile si corecte.
Fostul ministru al culturii a reiterat pozitia initiala, conform careia speculatiile din presa se datoreaza faptului ca este un om incomod, neangrenat in nici un grup de interese economice sau politice.
"Asa cum am luptat pentru drepturile altora, asa voi lupta si pentru drepturile mele", a spus Mona Musca. Ea crede ca publicarea in presa a datelor din dosare va pune capat oricaror speculatii si s-a pronuntat pentru deconspirarea in continuare a Securitatii ca politie politica.