Presedintele executiv al Organizatiei Municipale a PD Constanta, Danut Moisoiu, intra in concediu. Asa ca ieri, la obisnuita conferinta de presa saptamanala, la care a fost secondat de presedintele Organizatiei Judetene de Tineret a PD Constanta, Mihai Bobe, a tinut sa prezinte "cu varf si indesat" concluziile trase dupa recent incheiata Scoala de Vara a tinerilor Democrati. Danut Moisoiu a declarat, cu mana pe inima aproape ca a fost incantat de prezenta "unor tineri valorosi la Scoala de Vara", concluzionand, drept urmare ca "viitorul PD este asigurat".
"S-a demonstrat importanta pe care PD-ul o da tinerilor, prin prezenta presedintelui partidului si a ministrilor", a mai spus Danut Moisoiu, adaugand ca, totusi, cea mai mare surpriza a Scolii de Vara a fost presedintele Traian Basescu. Pe care, de altfel, ne permitem sa adaugam, democratii l-au invitat sa participe. Pe langa manifestarea democratilor de la Costinesti, Danut Moisoiu a tinut sa remarce faptul ca judetul Constanta s-a aflat si in atentia liberalilor - care au organizat aici Delegatia Permanenta, drept urmare se poate spune: "Constanta a fost in atentia arcului guvernamental, in timp ce ceilalti au preferat racoarea - iar foarte multi dintre ei o sa aiba parte de ea - si s-au dus la munte, pentru a pune la cale tot felul de scenarii", a declarat democratul, facand referire, evident, la pesedisti. Tot legat de Scoala de Vara a Tinerilor Democrati, mai exact de cele declarate cu aceasta ocazie de ministrul Integrarii, Anca Boagiu, si Danut Moisiu a fost de acord ca "99,9% intram in UE". "Dar nu va fi usor. Trebuie sa gandim si sa muncim ca in vest, pentru ca acum muncim si gandim ca in est, dar vrem salarii ca in vest", a apreciat Moisoiu.
Tinerii democrati constanteni continua sa se scoleasca la Predeal

Referitor la colegii liberali care au decis sambata, la Constanta, excluderea Monei Musca din partid datorita dosarului de colaborator al fostei Securitati, Danut Moisoiu a apreciat ca "din cate am vazut pana acum, dar poate nu ne-au fost prezentate toate documentele, ea nu a facut politie politica, studentii straini sunt urmariti si acum, iar asta se intampla in toate tarile". In alta ordine de idei, Moisoiu a precizat ca PD Constanta demareaza, din aceasta luna sondajul de opinie pentru determinarea candidatului pentru Primaria Constanta. In sondajul de opinie vor fi multe nume democrate, pe care insa presedintele executiv al PD Constanta nu a dorit sa le faca publice. In ceea ce-l priveste pe Mihai Bobe, presedintele Organizatiei Judetene a PD Constanta, acesta a precizat ca Scoala de Vara a demonstrat coeziunea democratilor constanteni. Mai mult, tinerii democrati din Constanta sunt invitati sa participe, in perioada 17-19 septembrie, la o Scoala de Toamna care se va desfasura la Predeal si unde se asteapta participarea lui Cristian Parvulescu, dar si a unor lideri marcanti, de la centru ai partidului, precum si un primar care sa-i invete despre administratie locala - posibil Dumitru Moisoiu, Tudorel Calapod sau Zamfir Iorgus.