Conducerea Camerei Deputatilor a luat act ieri de solicitarea Asociatiei Civic Media de retragere a mandatului de parlamentar al deputatului Mona Musca (foto), pe motiv ca acesta a facut fals in acte publice, cererea fiind trimisa la Comisia juridica, a declarat secretarul Camerei, Valeriu Zgonea.
Asociatia Civic Media a inaintat Biroului Permanent al Camerei o plangere penala pe care a depus-o la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie impotriva Monei Musca, considerand ca aceasta ar fi facut fals in acte publice cand a declarat la inceputul mandatului ca nu a colaborat cu Securitatea. In plangerea penala se precizeaza ca CNSAS a dat verdictul in cazul Monei Musca ca aceasta a facut politie politica, astfel ca declaratiile ei de necolaborare cu Securitatea, semnate obligatoriu la inceputul mandatului de parlamentar, devin falsuri in acte publice.
Potrivit lui Zgonea, Biroul Permanent nu are competente in cazul plangerii penale si a trimis-o la Comisia juridica. CNSAS a respins marti contestatia Monei Musca, astfel ca ramane valabila prima decizie luata de Colegiu, prin care institutia stabilise ca deputatul facuse politie politica. (Nicoleta Nicolae)