Deputatul independent Mona Musca a declarat ca avocatul Valeriu Stoica este cel care o va reprezenta in instanta in procesul pe care il va intenta CNSAS.
"Valeriu Stoica s-a oferit sa-mi fie avocat in proce-sul pe care il voi intenta CNSAS, in cazul in care rezultatul contestatiei la CNSAS va fi acelasi cu prima decizie", a declarat Mona Musca. Ea a adaugat ca Stoica s-a oferit sa fie avocat "fara niciun ban", subliniind ca va lucra cu unul dintre cei mai buni avocati din tara, la ora actuala.

Dosare studiate de alti politicieni

Ieri au continuat audierile la CNSAS, mai multi politicieni dorind sa-si consulte dosarul de Securitate. Astfel, senatorul liberal Puiu Hasotti si-a studiat cele doua dosare intocmite in cei sapte ani in care a fost urmarit si, sustine el, turnat de colegi si chiar de un prieten, declarand dupa intalnire ca a avut mai multe discutii cu membrii Colegiului, printre teme aflandu-se si modificarea legii CNSAS. Deputatul PSD ßerban Mihailescu a descoperit, in urma audierii, ca exista o fisa de evidenta potrivit careia, in perioada '86-'89, ar fi fost ofiter al Directiei de Informatii Externe, insa a cerut lamuriri suplimentare despre document, pe care-l califica drept o confuzie sau o facatura.
ßi senatorul conservator Radu Terinte a vazut un document care descrie singura incercare de racolare a sa ca si colaborator al Securitatii, pe care sustine ca a refu-zat-o verbal. Deputatul UDMR Toro Tibor si-a vazut dosarul de urmarit aflat la CNSAS si a declarat ca impotriva sa nu exista vreo dovada de colaborare cu fosta Securitate. (A.M.)