CorectNews: Incalificabila declaratie a doamnei Reding (Autor: Adrian Severin)

(Continuare)

In acest punct doamna Reding face o marturisire esentiala: Mecanismul cu pricina, prin intermediul structurilor create, este folosit pentru operatiuni de politie, evident politica. Mai mult, doamna Reding confirma ca in lunile iulie si august 2012 el, respectiv parghiile institutionale prin care se manifesta, a actionat in Romania pentru a zadarnici actiunile "complotistilor" reprezentati de Parlament si cele 7,4 sau 8,5 milioane de cetateni romani care s-au pronuntat pentru demiterea Presedintelui Basescu, respectiv si-au exprimat opinia la urne.
Astfel, "derivele cele mai grave" - care? - "au putut fi limitate" - deci nu complet neutralizate. Iata de ce vigilenta trebuie mentinuta. Prin vigilenta, se intelege "presiunea".
O asemenea presiune este, potrivit aceleiasi doamne Reding, amenintarea Romaniei cu amanarea admiterii in spatiul Schengen, MCV urmand a fi folosit si in acest sens. Caci, ne spune vicepresedintele Comisiei Europene, gardianul respectarii tratatelor (sic!), ca aderarea Romaniei la Schengen este o decizie care se ia "pe baza unei analize politice" iar nu doar in functie de capacitatea tehnica a Romaniei de a apara securitatea frontierelor externe ale UE. Asadar, in viziunea comisarului pentru justitie tratatele se aplica in functie de interesele politice ale partilor iar nu in conformitate cu prevederile lor. Potrivit acestor interese MCV este invocat spre a justifica incalcarea tratatelor in defavoarea Romaniei.
Asadar, nu mai exista nici o indoiala: MCV a fost utilizat spre a nega vointa poporului roman exprimata la referendum; de asemenea, a fost si va fi utilizat pentru negarea drepturilor Romaniei prevazute de tratatele europene. O spune doamna Reding cat se poate de clar. Pentru asta se cuvine sa ii fim recunoscatori.
Daca in lunile iulie si august 2012 in Romania au avut loc "violente" ele au fost savarsite tocmai de structurile romanesti create prin MCV si utilizate de cei in numele carora vorbeste doamna Reding. Este vorba despre starea de teroare instaurata prin punerea sub acuzare penala sau amenintarea cu punerea sub acuzare pe motive fanteziste a unor oameni politici presupus favorabili demiterii lui Traian Basescu, a unor demnitari si inalti functionari publici implicati in organizarea referendumului, precum si a unor simpli cetateni votanti ridicati de acasa sau de la usa bisericii si pusi, in Europa democrata a secolului al XXI-lea, sa jure pe Biblie in legatura cu felul in care au votat. Victime ale unei asemenea "justitii" politice, intens mediatizate prin scurgere de informatii compromitatoare catre presa, au fost chiar si membri ai PE. La acestea s-a adaugat ingaduinta aratata de aceleasi institutii, primarilor, functionarilor publici sau patronilor care si-au adus propria contributie la terorizarea electoratului spre a-l impiedica sa participe la vot.
Impiedicarea prin violenta a unui popor sa isi aleaga sau sa isi schimbe conducatorii intra si ea, cu certitudine, in categoria loviturii de stat. Doamna Reding ne explica faptul ca aceasta lovitura a fost legitima si salutara intrucat "complotistii" au venit din afara Romaniei si instrumentele lor interne au fost structurile judiciare "create" de straini iar nu cele parlamentare alese de romani.
In fata unei explicatii atat de clare nu mai este nimic de spus. Ea justifica nu numai revolta romanilor dar si teama ca, pe aceasta linie de gandire, orice rau li se poate intampla.
Ar fi multe de spus in legatura cu ceea ce conducatorii politici ai Romaniei ar trebui sa faca in aceste imprejurari. Ma limitez la a observa ca printre romani se numara si cei ce lucreaza in structurile judiciare pe care doamna Reding le-a deconspirat ca facand politie politica - vezi Doamne, spre a dejuca "lovitura de stat" pusa la cale de Parlamentul corupt si validata de poporul ratacit. Asa cum nu cred ca atitudinea unora ca Viviane Reding ar trebui sa ii transforme pe romani in euro-sceptici, tot asa nu cred ca toti cei care lucreaza in Parchet, DNA, ANI etc. sunt tradatori. Pentru toti a venit, insa, momentul adevarului. Declaratiile pe care le-am analizat nu mai lasa nimanui scuza ca nu a stiut ce face, ca a fost manat de ideea dreptatii si a legalitatii. Este momentul ca si din randurile prizonierilor unei justitii terfelite si instrumentalizate politic impotriva propriului popor, sa se ridice vocile magistratilor patrioti care nu accepta sa fie complici la distrugerea natiunii lor. Poate ca ultimile declaratii ale reprezentantului UE, prin cinismul lor, vor destepta unele constiinte adormite, permitand realizarea unei aliante intre elementele sanatoase ale elitei politice si elitei judiciare, si marind sansele de a reabilita demnitatea unei natiuni romane resuscitate.