Conferinta de presa de ieri a organizatiei municipale a Partidului Democrat l-a avut ca singur protagonist pe presedintele executiv Danut Moisoiu, lipsit de aportul deputatului Laurentiu Mironescu, obligat sa ramana la Bucuresti din cauza motiunii de cenzura depuse ieri in Camera de Partidul Social Democrat. "Dupa nopti de chin si de nesomn, acum m-am linistit: conservatorii raman la guvernare. Am dormit in sfarsit linistit azi-noapte", a comentat Moisoiu agitatia mediatica starnita de decizia PC-ului de a nu parasi Coalitia.
In opinia liderului PD, cel mai important eveniment politic al saptamanii trecute a fost discursul presedintelui Traian Basescu din fata camerelor reunite ale Parlamentului: "Basescu a avut o pozitie foarte realista, care ar trebui sa-i puna pe ganduri pe politicienii romani", a declarat Moisoiu. Referindu-se la campania declansata de PSD exclusiv impotriva Alinatei PNL- PD si nu a intregii Coalitii, Moisoiu considera ca "e normal ca PSD sa aiba aceasta pozitie, pentru ca s-au aflat in aceeasi barca cu UDMR si PC". "E mai bine sa stea mai ascunsi pana isi curata petele de dalmatieni", le-a recomandat Moisoiu social- democratilor, aratandu-se pe de alta parte ingrijorat de soarta conservatorilor, care promoveaza doar salariati de-ai lui Dan Voiculescu si intrebandu-se ce va face PC dupa ce mogulul isi va termina toti angajatii.

Vot politic pentru PUZ-ul statiunii Mamaia

Referindu-se la problemele de "bucatarie", Moisoiu a declarat ca analiza organizatiilor de cartier s-a terminat in proportie de 80%, anuntand ca urmeaza o serie de schimbari la nivelul conducerilor acestora. Printre zonele cu probleme se afla CET-ul, Filimon Sarbu si Poarta 6, Moisoiu dezvaluind si strategia care urmeaza a fi adoptata de PD in viitor in aceste zone: "Vom merge din poarta in poarta, de la om la om". Partea buna sta in ceea ce priveste adeziunile care vin pe banda rulanta, PD inroland cate doi noi membri zilnic, numarul democratilor cu acte in regula din municipiul Constanta ridicandu-se ieri la 4457. Pe de alta parte, consilierul municipal Moisoiu a marturisit ca, din punct de vedere politic, va vota pentru PUZ-ul statiunii Mamaia, dar deocamdata acesta nu a fost inca prezentat Consiliului. Printre problemele acestei statiuni, Moisoiu crede ca cea mai grava este transformarea acesteia in statiune de week-end, lucru periculos pentru investitorii din turism. In plus, daca ar avea o putere de decizie in acest sens, Moisoiu ar "rade" mare parte din Mamaia, adica Satul de Vacanta si majoritatea hotelurilor, care reprezinta o infrastructura invechita, slabita din punctul de vedere al stabilitatii constructiilor si neatragatoare, sustinand ca este nevoie de o noua politica in acest domeniu.