Organizarea unui Consiliu de Coordonare Local al Organizatiei Municipale a PD Constanta nu a picat tocmai bine pentru anumite stomace democrate. Cei carora CCL-ul le-a creat un disconfort (nejustificat am zice noi) au fost anumiti sefi de institutii descentralizate, carora presedintele Organizatiei Municipale a PD Constanta, deputatul Laurentiu Mironescu, le solicitase informari scrise referitoare la activitatea depusa la locurile de munca dobandite ca urmare a sprijinului acordat de partid. De altfel, cotidianul nostru a aratat, inca din numarul de sambata, cum au decurs discutiile la nivel de Organizatie Judeteana democrata vizavi de acest subiect.
In concluzie, pe langa faptul ca unii sefi de institutii n-au catadicsit sa dea curs invitatiei venita de la muncipiu, in cadrul CCL-ului a fost reiterata ideea si hotararea luata deja inca de vineri la nivel de conducere judeteana: toti directorii de descentralizate vor fi in continuare sustinuti in functii, si in special Ionel Manafu, directorul general al Directiei Apelor Dobrogea Litoral, dupa cum atinut sa sublinieze deputatul Stelian Dutu, presedintele Organizatiei Judetene a PD Constanta, prezent la eveniment. Insa, ce nu stie conducerea judeteana este ca, pe langa faptul ca Ionel Manafu va fi schimbat de la conducerea DADL cel tarziu pe data de 31 decembrie 2006, surse de la centru din cadrul PD sustin ca si filiala constanteana va avea un nou presedinte. Numele vehiculat, agreat la cel mai inalt nivel, este cel al primarului Medgidiei, Dumitru Moinescu, considerat la acest moment cel mai potrivit pentru a prelua fraiele conducerii judetene de la Constanta.

Emilia Murineanu a incercat sa-si explice activitatea pe holurie Casei de Cultura...

Cat priveste desfasurarea "ostilitatilor" la CCL-ul organizat de Organizatia Municipala a PD Constanta, singurii sefi de institutii care si-au prezentat informarile cu privire la activitatea depusa - comparativ cu cea din perioada 2001-2004 - pentru a demonstra membrilor de partid ca se munceste, au fost inspectorul general al Inspectoraului Judetean Scolar, Narciz Amza, si directorul general al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, Mircea Banias. Pe ultima suta de metri, la sedinta democratilor a incercat sa convinga si directorul Agentiei Judetene de Ocuparea Fortei de Munca, Emilia Murineanu, cum ca a pregatit, la randul ei, o informare si ca este de buna credinta. Din pacate, explicatiile referitoare la activitaea depusa de Murineanu au venit tardiv, si mai mult pe holurile Casei de Cultura, nicidecum in sala in care democratii si-au desfasurat CCL-ul. Ar fi fost poate interesant ca cei care care in 2004 au muncit pentru a aduna voturile Constantei sa afle cu ce se ocupa persoanele promovate de partid in functii... Pentru ca, trebuie adaugat, chiar presedintele Organizatiei Municipale, deputatul Laurentiu Mironescu, a afirmat ca "am solicitat asa-zisele rapoarte de activitate sesizand ca directorii de institutii nu sunt cunoscuti de membrii de partid".

Un Calapod pentru linistea democrata...

Pe langa "dilema" informarilor pe care multi din direcorii de institutii s-au "zgarcit" sa le ofere "muritorilor de rand" din PD, in cadrul CCL-ului a mai fost expusa o problema. O nemultumire, ca sa ne exprimam corect, a conducerii municipale. Astfel, presedintele Laurentiu Mironescu a facut referire la Colegiul Director al PD de la Buzau, si care "s-a desfasurat fara nici un reprezentant al Organizatiei Municipale Constanta". "Vina" in acest caz se pare ca a apartinut unei lipse de comunicari intre judet si municipiu, aceeasi lipsa de comunicare conducand si la necunoasterea hotararilor pe care le ia Biroul Permanent Judetean. Prezent la discutii - ce-i drept, cu o oarecare intarziere, "linistita" insa de aparitia primarului democrat din Navodari, Tudorel Calapod, care a asigurat presa ca sala plina nu mai are mult de asteptat - presedintele Organizatiei Judetene, deputatul Stelian Dutu, a precizat ca la Buzau a fost vorba despre o reuniune a alesilor locali, unde de altfel a participat Doinita Basescu, in calitate de consilier local municipal, iar "parlamentarii erau invitati de drept". Cat priveste deciziile pe care BPJ le ia si nu le transmite mai departe, catre municipiu, deputatul Stelian Dutu a declarat ca va verifica situatia semnalata.

Mironescu: "Eu nu pot sa va promit 6 cluburi ale pensionarilor, in schimb va ofer primul club"

In alta ordine de idei, Stelian Dutu a afirmat: "In privinta sefilor de institutii deconcentrate BPJ nu are de gand sa propuna nici o schimbare. Noi avem in vedere analiza politica a lor, analizele profesionale le fac ministerele. Cat despre DADL, va pot spune ca este cea mai buna Directie din Romania". Revenind insa la declaratiile presedintelui Organizatiei Municipale, organizatorul de fapt al CCL-ului, Laurentiu Mironescu i-a asigurat pe democrati ca partidul se gandeste la cea mai buna solutie pentru alegerile din 2008, legata de candidatul pentru Primaria Constanta. "Din sondajele de opinie reiese ca avem un primar in general bun - zice lumea, dar mai zice lumea ca fura. Noi trebuie, asadar, sa aducem un personaj care sa nu se remarce prin cele 150 de zile pe care le petrece in strainatate", a declarat Laurentiu Mironescu. Deputatul a mai adaugat ca "Eu nu pot sa va promit 6 cluburi ale pensionarilor, in schimb va ofer primul club, situat intr-un sediu de pe strada Eliberarii".

Bobe, botezat "Bobes"

La randul sau, deputatul Stelian Dutu i-a indemnat pe democrati sa se uneasca in jurul lui Laurentiu Mironescu si a mai precizat ca, din moment ce Organizatia Judeteana si-a gasit un nou sediu, Organizatia Municipala este invitata sa foloseasca sediul din strada Tudor Vladimirescu, sau sa foloseasca respectivul sediu pentru inca un club al pensionarilor. "E dreptul statutar al Biroului Municipal sa desemneze un candidat sau posibilii candidati pentru Primaria Constanta, dar rog Biroul Municipal ca pana la 1 martie sa vina cu propuneri pentru candidat sau candidati", a mai spus Stelian Dutu. Deputatul a mai afirmat, in cadrul aceluiasi CCL ca le multumeste doamnelor care o insotesc pe Narciz Amza, domnilor care il insotesc pe Remus Macovei si tinerilor care il insotesc pe Mihai "Bobes" (pe care de fapt il cheama "Bobe" si este liderul tinerilor democrati).

Macovei, suparat de sefii de institutii care au uitat datorita cui au ajuns in functii

Tot Stelian Dutu a mai facut referire, cu aceasta ocazie, la sondajele de opinie care indica faptul ca "Alianta a depasit PSD cu 10-12 procente. PSD a depasit Alianta doar in 11 localitati, in 2 orase 2 Baneasa si Constanta si in 9 comune". "In municipul Constanta PSD si Alianta sunt la egalitate daca dam marja de eroare deoparte. In municipiul Constanta nu va candida decat un candidat al Aliantei", a apreciat Dutu. De cealalta parte insa, secretarul general al Organizatiei Municipale a PD Constanta, Remus Macovei a tinut sa atraga atentia, referitor la sondaje: "Sa nu ne imbatam cu apa rece ca in 2004! Sulfina Barbu a fost mult mai dura la adresa organizatiei Constanta". Remus Macovei a mai adaugat ca "domnii de la deconcentrate nu au venit la aceasta adunare, dar noi voiam sa ne mandrim cu ei, nu sa-i schimbam din functii. Le transmitem ca au ajuns acolo datorita eforturilor membrilor de partid".