Cotidianul.ro informeaza: Victor Ponta: Dl Antonescu nu vrea sa fie presedinte-jucator

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, la B1TV, ca pentru un timp modelul presedintelui-jucator nu mai va functiona in Romania.
Presedintele PSD nu regreta discursul temperat pe care l-a tinut la investitura actualului guvern si spune ca l-ar tine din nou. "Acel discurs doar pentru cei mai putin atenti a fost o surpriza", a declarat Ponta la emisiunea "Ultimul cuvant", reamintind ca si la audierile organizate la Bruxelles, pe fondul protestelor din ianuarie din Romania, a avut un discurs ponderat. Ponta a definit aceasta modificare a strategiei sale drept o "schimbare fundamentala, dar constienta si dorita".
Intrebat cum se impaca aceasta rebranduire a sa cu discursul in continuare agresiv al partenerului sau de alianta, Crin Antonescu, Ponta a subiniat ca este vorba despre o impartire a rolurilor, pentru ca Antonescu e candidatul USL la presedintia Romaniei, in timp ce el este potentialul prim-ministru.
Acesta nu anticipeaza insa vreun conflict generat de aceste diferente de registru. "Dl Antonescu nu vrea sa fie un presedinte-jucator", a spus Ponta, precizand ca nu vorbeste in numele liderului PNL, dar ca nu crede ca acesta ar avea asemenea aspiratii. "Modelul presedintelui-jucator nu va mai functiona un timp dupa dl Basescu", a apreciat el.