Primarul din comuna Valu lui Traian, Florin Mitroi nu-si cunoaste contracandidatii. Si, chiar daca i-ar cunoaste, nu-si face griji, atata timp cat este o certitudine ca va castiga un nou mandat de edil, pentru ca, dupa cum o arata si infatisarea comunei, si-a aratat disponibilitatea de a lucra pentru oameni. Recunoaste sincer ca din ce a promis in 2004, din platforma pentru care cetatenii l-au votat, a infaptuit 90% din obiective, insa restul de 10% sunt in curs de rezolvare. Motivul intarzierii, dupa cum precizeaza Florin Mitroi, este ca, intre timp si in comparatie cu cele gandite initial de el ca va realiza, au aparut proiecte noi, importante pentru comunitate. "Nu puteam ignora ca oamenii aveau nevoie sa decolmatam, sa continuam reteaua de apa si canalizare", sustine Florin Mitroi, primarul care, pe data 17 mai a.c., incepand cu orele 18.00, le da intalnire locuitorilor comunei la Valea Seaca, pe deal, pentru a le spune ca el este omul pe care pot conta si dupa data de 1 iunie 2008.
Lansarea candidatului PDL pentru Primaria Valul lui Traian, actualul edil al comunei, Florin Mitroi, are loc pe data de 17 mai, pentru a face legatura cu ziua de 14 mai - Ziua Familiei, tocmai pentru ca familia este, din punctul acestuia de vedere, un lucru sfant. Manifestarea, gandita ca o lansare, este, de fapt, o intalnire care a avut loc, in acelasi cadru, anual, urmand ca pe data de 18 mai, tot la Valea Seaca, sa aiba loc si deschiderea oficiala a sezonului de pasunat, ocazie marcata de locuitorii din Valu lui Traian si printr-o serbare campeneasca (care va incepe la ora 9.00 si se va sfarsi abia la orele 22.00), unde sunt asteptati sa cante si sa incante Mioara Velicu, Nelu Oanca, Marius Cristel, Keamiran Chivu (o invitata care se adreseaza etnicilor turco-tatari, in proportie de 19% in comuna Valu), Filuta si Ion Bogdan, Sorin Suteu, Nina Predescu, Maria Luiza Mihai, Fanfara 10 Prajini. Nici data de 17 mai - a lansarii candidaturii - nu va fi lipsita de spectacol si voie buna, pentru ca sunt asteptate Fanfara 10 Prajini, Jean Constantin, Oltita Chirila, Maria Dragomiroiu, Madalina Manole si Liliana Mitrana. Dincolo de aceste detalii, primarul comunei Valu lui Traian ne-a explicat si planurile sale politico-administrative.
Reporter: Domnule primar, se plangeau, la un moment dat, liderii altor partide politice, ca nu au candidati pentru Primaria Valu lui Traian. Pana la urma, aveti contracandidati?
Florin Mitroi: Da, necunoscuti. Adica n-am auzit de ei.
Rep.: Suntem in campanie electorala. Va mai faceti campanie sau este de ajuns ca nu aveti contracandidati?
F.M.: Dupa orele de program, imi fac campanie, prezentand realizarile. Din platforma program cu care am candidat, am realizat 90%.
Rep.: De ce 90%?
F.M.: Pentru ca intre timp au aparut prioritare decolmatarile, extinderea retelei de apa, canalizare, pietruiri etc. Nefiind in primarie, atunci cand mi-am prezentat platforma, nu aveam de unde sa stiu. Din proiectele pe care le-am expus cetatenilor nu am pus inca pavele, pentru ca prioritatea erau canalizarile. Dar, cat de curand vor exista si pavelele. In plus fata de cele gandite initial, vom aduce in comuna si gaze, sper ca in doua luni de zile sa devina realitate si acest proiect. A fost vorba de o aprobare mai greoaie in acest sens, dar pana in 2012 va fi finalizat. De asemenea, vom construi o cantina sociala, cat de curand va fi definitivat proiectul si va fi scoasa la licitatie lucrarea. A mers mai greu, pentru ca nu existau acte pe teren. Dar le vom duce la bun sfarsit pe toate.
Rep.: Deci candidati pentru a va definitiva proiectele?
F.M.: Candidez pentru un nou mandat nu neaparat pentru a-mi duce la indeplinire ce mi-am propus, ci pentru ca oamenii ma vor. Din sondaje, reiese ca peste 80% din locuitorii din Valu lui Traian ma vor in continuare primar. Daca ieseam in sondaje sub procentul cu care am iesit primar in 2004, nu mai candidam.
Rep.: Peste patru ani, daca din nou oamenii va vor spune ca va vor primar, veti candida?
F.M.: Nu stiu ce voi face peste patru ani.
Rep.: Dar se aude ca doriti sa uniti Valu lui Traian cu Murfatlarul si sa deveniti primar al unei mari localitati. Aveti asa ceva in plan?
F.M.: Este un proiect indraznet, dar pe care nu mi-l doresc neaparat eu, ci locuitorii celor doua localitati, dupa cum arata sondajele.
Rep.: Pai si ce beneficii ar avea Murfatlar din aceasta unificare sau Valu lui Traian?
F.M.: Locuitorii din Murfatlar vor beneficia de locuri de casa, de o administratie care sa gestioneze corespunzator problemele, iar noi, cei de la Valu lui Traian, de portul de la Murfatlar.
Rep.: Dar partidul din care faceti parte are un candidat la Murfatlar, pe actualul viceprimar George Cojocaru.
F.M.: Pai, tocmai de aceea il sustin sa castige mandatul 2008-2012, dupa care unul dintre noi doi, cel mai bun, sa preia conducerea localitatii rezultate din unirea Valu-Murfatlar.

Desi proiectul pare greu de realizat, mai ales ca la momentul de fata vorbim si despre Zona Metropolitana, sondajele indica urmatoarele lucruri, vizavi de cele prezentate de Florin Mitroi: la intrebarea "Daca ar avea loc un referendum pentru ca localitatea Valu lui Traian sa se uneasca cu o alta localitate (in principiu Murfatlar), credeti ca ati vota pentru sau impotriva?", iata si proportia raspunsurilor: DA (pentru) - 65,6%, NU (impotriva) - 28,9% si Nu stiu/ Nu raspund - 5,5%. Un sondaj similar a fost efectuat si la Murfatlar, 72,3% dintre locuitori spunand ca sunt de acord sa se unifice cu Valu lui Traian. Un alt sondaj efectuat tot in randul locuitorilor din Murfatlar indica faptul ca daca Florin Mitroi ar candida pentru Primaria Murfatlar, el ar fi votat de 61,9% dintre locuitori, 35,6% nu l-ar vota, in timp ce 2,5% nu stiu/nu raspund. Totodata, daca Florin Mitroi ar recomanda o persoana pentru fotoliul de primar al orasului Murfatlar, acea persoana ar fi agreata (votata) de 62,4% dintre cei chestionati, 28,7% - nu ar vota acea persoana, iar 8,9% - nu stiu/nu raspund.