Senatorul PSD Miron Mitrea, cel care este acreditat ca fiind liderul social-democrat care a constreuit templul guvernarii PSD - PD-L, a declarat luni, inaintea intalnirii reprezentantilor PSD si PD-L la Senat, ca nominalizarea lui Emil Boc in calitatea de premier desemnat schimba "profund" lucrurile, el referindu-se la trecerea de la profilul lui Stolojan - de economist, la cel al lui Boc - de politician. "Pentru mine sunt semne de intrebare cum va arata Guvernul in noua conditie: un guvern mult mai politic. Nominalizarea schimba profund lucrurile. Una e atunci cand vorbeam de un premier care avea un profil de economist, de tehnician, cand intram intr-un an dificil econimic, alta este sa avem un premier cu un profil politic. Schimba mult lucrurile", a precizat Mitrea.
Intrebat daca, in consecinta, este nevoie de un economist de la PSD care sa ocupe functia de premier, Mitrea a evitat raspunsul, precizand: "E nevoie de multi profesionisti".
Reprezentantii PD-L si cei ai Aliantei PSD+PC s-au reunit, luni, la biroul presedintelui Senatului, in format de coalitie, pentru a analiza aspectele ce deriva din decizia lui Theodor Stolojan de a renunta la functia de premier desemnat.