Miron Mitrea a anuntat ieri ca se va retrage, incepand cu urmatoarea sesiune legislativa, din functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor. Mitrea a luat aceasta decizie la doar cateva zile dupa ce a pierdut la alegerile din PSD pozitia de secretar general al partidului, fiind devansat cu doar 40 de voturi de Titus Corlatean. "Mi se pare normal ca noua echipa de conducere a PSD sa poata sa-si desemneze candidatul pentru functia de vicepresedinte la Camera" - a declarat Mitrea. El a mai precizat ca decizia luata "nu este un act de suparare, este un act de normalitate". Mitrea a mai asigurat ca nu intentioneaza sa se retraga din PSD. "Nu sunt genul de om care, daca pierde o functie in partid, se supara si pleaca." - a afirmat el.
Totodata, fostul secretar general al social-democratilor a infirmat informatiile aparute in presa despre constituirea, in interiorul PSD, a unei grupari care sa se distanteze de noua conducere si despre implicarea sa intr-o astfel de actiune.
In urma retragerii lui Mitrea, grupul PSD din Camera Deputatilor ar urma sa desemneze la inceputul urmatoarei sesiuni legislative un inlocuitor al acestuia la functia de vicepresedinte al Camerei. PSD detine in prezent doua functii de vicepresedinte la Camera deputatilor, ocupate de Miron Mitrea si Victor Ponta. (C.C.)