Traian Basescu a evitat, marti, dupa incheierea paradei militare de la Arcul de Triumf, sa dea mana cu fostii sefi de stat Ion Iliescu si Emil Constantinescu, salutandu-i pe acestia de la distanta, printr-o inclinare a capului.
Aproximativ 10.000 de oameni, intre care multi copii care fluturau stegulete tricolore, au asistat, marti, la parada militara de la Arcul de Triumf.
Militari si tehnica militara apartinand categoriilor de forte ale Armatei Romaniei, Ministerului Internelor, SRI si SPP au participat la parada. Din cauza cetii, elicopterele nu au putut survola zona.
Dupa incheierea paradei militare de la Arcul de Triumf, inainte de a pleca de la tribuna oficiala, Traian Basescu a dat mana cu premierul desemnat Liviu Negoita, cu Vasile Blaga si Anca Boagiu, iar cand a observat ca urmeaza Ion Iliescu si Emil Constantinescu a preferat doar sa-si incline capul in semn de salut.
Basescu a facut si o scurta baie de multime, el ignorand in timpul acesteia apelativul unui cetatean: "Mai, batausule!".
Traian Basescu le-a urat romanilor "La multi ani" si sa se distreze de Ziua Nationala a Romaniei.
Cat despre gestul lui Basescu de a nu da mana cu fostii presedinti Iliescu si Constantinescu, nu e de mirare. Basescu nu e la prima mitocanie. Autoizolarea lui Basescu este benefica pentru romani. In curand va fi si el un "fost presedinte", dar nu va avea parte de respectul de care se bucura Iliescu si Constantinescu.