Proprietatea asupra celor 104 hectare de teren din jurul Baltii Craiovita cistigate in 2004 de Gigel Preoteasa, nepotul lui Mititelu, cu ajutorul judecatorului Gigi Traistaru, a devenit incerta. In timp ce nepotul lui Mititelu se credea stapin absolut peste pamint, un nou mostenitor al boierului Negoescu, Mihai Negoescu, a cerut instantei sa-i recunoasca dreptul de mostenitor pentru o parte din suprafata de 104 hectare. Acesta a adus ca dovada a vocatiei succesorale dupa bunicul sau mai multe documente, din care rezulta ca este unicul mostenitor al tatalui sau, Marin Negoescu, fiul boierului pe care l-a "mostenit" nepotul lui Mititelu. Aparitia noului mostenitor, care si-a cerut drepturile la Judecatoria Craiova, i-a dat frisoane lui Mititelu, care a cedat nervos in urma cu citeva zile, injurindu-l ca la usa cortului pe viceprimarul Gheorghe Nedelescu, pe care il banuia de complicitate cu dusmanii care voiau sa-i ia pamintul nepotului sau. Pentru a-si anunta intrarea in lumea latifundiarilor de terenuri intravilane din Craiova, Mihai Negoescu a tinut o conferinta de presa, asistat de avocatul sau, in care a facut publica intentia de a-si recupera terenul de la Balta Craiovitei pentru care rudele lui isi vindusera drepturile succesorale lui Gigel Preoteasa, excluzindu-l de la mostenire. Clanurile din Craiova, cu puternice interese economice, au mirosit ca este rost de o noua afacere, cumparind de la noul mostenitor drepturile succesorale pentru o suma derizorie prin care vor deveni proprietare asupra a cel putin 35 de hectare de teren intravilan detinute in prezent de Gigel Preoteasa. Daca Mititelu "si-a umflat muschii" in fata autoritatilor locale, obtinind de fiecare data tot ceea ce a vrut, de aceasta data va fi nevoit sa se razboiasca, asa cum se zvoneste in oras, cu Doru Petrescu, zis Doru Magaru, si Cimino. Aceleasi zvonuri dau ca sigura participarea la afacere si a celor doua foste glorii ale Craiovei Maxima, Ilie Balaci si Rodion Camataru.

In primavara anului 2003, citiva dintre nepotii boierului Constantin Negoescu i-au vindut toate drepturile succesorale lui Adrian Mititelu, prin nepotul sau, Gigel Preoteasa. Vinzarea s-a facut pe baza unor certificate de mostenitor din 2002 si 2003, prin care se stabilea vocatia de succesori a vinzatorilor si confereau drepturi depline asupra terenurilor care i-au apartinut boierului inainte de 1946. Uitind de faptul ca Negoescu avusese trei copii, doua fete si un baiat, Marin, decedat in razboi, nepotii au declarat in fata notarului ca sint singurii mostenitori, desi unchiul decedat lasase in urma sa un copil legitim dintr-o casatorie nelegitima. Copilul, Mihai Negoescu, recunoscut de tata inainte de deces, nu a fost acceptat niciodata in familia bunicului sau pe motiv ca era fiul unei femei sarace si neinstruite. Acesta si-a petrecut copilaria si tineretea intr-o saracie lucie, alaturi de mama sa, ajungind la batrinete sa locuiasca intr-o baraca, la poarta unei intreprinderi. Stiind de la mama sa ca este ruda unui boier, Mihai Negoescu a incercat zadarnic sa ia legatura cu rudele sale, dar nu le-a mai gasit, deoarece acestea isi schimbasera domiciliul. Lovit de soarta si fortat sa-si intretina din pensie propriul fiu, aflat pe patul de moarte, Mihai Negoescu si-a vindut casa pentru a-si salva copilul. Ani de zile s-a multumit sa traiasca din putinul pe care il cistiga facind pe portarul la o societate comerciala de la marginea Craiovei, pensia impartind-o intre sotia batrina si bolnava si fiul suferind de ciroza. Din omul umil si neinsemnat de la poarta intreprinderii, Mihai Negoescu a devenit la sfirsitul anului 2004 unul dintre cei mai curtati oameni din oras, atunci cind, din paginile Gazetei de Sud, s-a aflat ca are dreptul la o treime din averea lasata de bunicul sau, Constantin Negoescu, si de la care fusese exlus de rudele hraparete.

Cind doi se cearta, Doru Magaru cistiga

Primul care i-a propus sa-i cumpere drepturile succesorale a fost nimeni altul decit Adrian Mititelu. Panicat de perspectiva amenintatoare de a imparti ceea ce abia luase cu complicitatea judecatorului de la Tribunalul Dolj, Gigi Traistaru, Mititelu, prin intermediari, i-a oferit 100.000 de dolari, bani pe care Negoescu i-a refuzat, speriat fiind de faima proasta a ofertantului, cit si de suma imensa la care n-a visat niciodata. Al doilea "personaj" care si-a incercat norocul a fost Dinel Staicu, tot prin intermediari. Acesta a pus la bataie aceeasi suma si a primit acelasi raspuns. Din nu se stie ce motive, cel care l-a convins pe Negoescu a fost insa Dorel Petrescu, zis Doru Magaru, caruia Mihai Negoescu i-a dat procura sa-l reprezinte in fata instantei pentru dovedirea calitatii sale de succesor. Dupa cum umbla vorba prin oras, Dorel Petrescu nu este doar procurator, ci si viitorul cumparator al drepturilor succesorale. Ca lucrurile stau asa o dovedesc demersurile facute de acesta pentru obtinerea documentelor autentice din arhivele mai multor institutii ale statului referitoare la calitatea de mostenitor a lui Mihai Negoescu. La Judecatoria Craiova exista deja un dosar in care Negoescu, prin procuratorul sau, a introdus o actiune in constatare pentru nulitatea absoluta partiala a certificatelor de mostenitor obtinute de rudele sale, care l-au exclus de la mostenire. Totodata, Negoescu a cerut instantei sa constate ca este mostenitorul bunicului sau, Constantin Negoescu. Cererea se intemeiaza pe faptul ca tatal sau, Negoescu Marin, fiul lui Constantin Negoescu, a fost casatorit nelegitim si a avut un copil, Mihai, pe care l-a recunoscut la nastere. Pe de alta parte, mostenitorul a facut plingere penala la Parchetul de pe linga Judecatoria Craiova impotriva rudelor sale, acuzindu-le de "savirsirea infractiunii de fals in declaratii si uz de fals", pe motiv ca nu a fost citat in fata notarilor publici care au emis certificatele de mostenitori pe baza carora Gigel Preoteasa a cumparat drepturile succesorale asupra celor 104 hectare de teren din jurul Baltii Craiovita.

Mititelu ar putea fi obligat sa renunte la o parte din terenuri

Asa cum stau lucrurile in prezent, Mihai Negoescu are toate sansele sa devina proprietar pe o treime din ceea ce detine Mititelu prin nepotul sau, Gigel Preoteasa, ceea ce inseamna ca batalia pentru pamintul boierului Negoescu se va da intre doua grupari foarte puternice in fruntea carora stau Adrian Mititelu, pe de o parte, si Dorel Petrescu, pe de alta parte. In planul doi al acestei afaceri se intrevad umbrele lui Caiac, in tabara lui Mititelu, si a lui Cimino, in cea a lui Petrescu. Pare greu de crezut ca Ilie Balaci si Rodion Camataru, ambii din anturajul lui Dorel Petrescu, stau doar pe margine ca simpli spectatori. Miza terenului de la Balta Craiovitei este uriasa. Dupa cum declarau in urma cu citeva zile autoritatile locale, mai multe supermarketuri si-au manifestat intentia de a deschide magazine in respectiva locatie, ceea ce va face ca pretul terenului sa explodeze, Mititelu insusi demarind contructia unui astfel de magazin. Din acest motiv, terenurile intravilane aflate la iesirea din Craiova spre Severin au devenit o zona fierbinte pentru care "combatantii" au pus in joc sume mari de bani si sint hotariti sa foloseasca toate armele.