Fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Gorj, Nicolae Mischie, a depus mai multe plangeri la Consiliul Superior al Magistraturii in care il reclama pe prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, Gheorghe Emil Mota.
Nicolae Mischie solicita interventia Consiliului Superior al Magistraturii in dosarele in care a fost trimis in judecata. Fostul presedinte al PSD Gorj este nemultumit de modul in care seful Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, prim-procurorul Gheorghe Emil Mota, a solutionat dosarele "Casa Ganescu" si "Drumurile Judetene", in care principala acuzatie adusa lui Nicolae Mischie este de abuz in serviciu. De altfel, Nicolae Mischie, alaturi de alte persoane cercetate in dosarele amintite, a fost trimis in judecata, in urma cu mai multe luni, procesele fiind pe rolul Tribunalului Gorj. Tot la Targu Jiu se judeca si dosarul in care Nicolae Mischie este acuzat de fapte de coruptie, in urma autodenuntului depus la fostul Parchet National Anticoruptie de catre afaceristul romano-american Clement Mocanu.
Mota e indiferent
Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, Gheorghe Emil Mota, a facut public faptul ca la Consiliul Superior al Magistraturii au fost depuse doua plangeri impotriva sa, autorul acestora fiind "clientul" sau, Nicolae Mischie. Mota a precizat insa ca asteapta sa fie facute verificari in ceea ce priveste felul in care au fost date solutiile in dosarele amintite: "Eu nu am nimic impotriva daca Nicolae Mischie este nemultumit de cum s-a lucrat in dosarele respective. Imi aduc aminte cat s-a umblat dupa Nicolae Mischie sa i se ia declaratii si sa i se prezinte materialul de urmarire penala. Acum asteptam sa fie facute verificari de catre Consiliul Superior al Magistraturii si sa vedem rezultatele. Numai anul trecut am avut depuse la CSM impotriva mea 30 de plangeri si au fost solutionate aproape toate, au mai ramas doar cateva. Au fost si foarte multe cereri de recuzare", a precizat Gheorghe Emil Mota.
Mocanu a scapat...
In dosarul "Drumurilor Judetene" si al "Casei Ganescu" prejudiciul a fost calculat de experti la peste sase miliarde de lei vechi. Dosarul trimis de procurori la Tribunalul Gorj are 124 de volume, iar, impreuna cu Mischie, au mai fost urmarite penal alte 26 de persoane - angajati ai Consiliului Judetean Gorj, intre care si presedintele Ion Calinoiu, precum si oamenii de afaceri Clement Mocanu si Relu Stefanoiu. Principalele acuzatii din cele doua dosare sunt de abuz in serviciu in forma calificata, construire fara autorizatie, fals, uz de fals, fals in inscrisuri oficiale si instigare la fals intelectual. Nicolae Mischie a fost totusi printre putinii trimisi in judecata, in dosarele amintite, urmaritii penal precum Ion Calinoiu sau Clement Mocanu fiind scosi basma curata, desi au "lucrat" cot la cot cu Mischie.
Apt pentru garduri
Cu toate ca nu se poate prezenta la procesele pe care le are la Tribunalul Gorj, din cauza starii de sanatate, Nicolae Mischie reuseste sa aiba grija de proprietatile pe care le-a acumulat in perioada in care a fost sef al CJ Gorj. Mischie a coordonat personal amplasarea unui gard pe un teren din Arcani.