DeCeNews informeaza : Trei demisii, pe ordinea de zi a BP al Camerei Deputatilor

Demisiile a trei deputati figureaza pe ordinea de zi a sedintei de marti a Biroului Permanent al Camerei Deputatilor. Dan Ilie Morega a anuntat ca demisioneaza din fruntea organizatiei judetene a UNPR Gorj, liberalul Nicolae Jolta a declarat ca se va inscrie in Partidul Democrat-Liberal, iar deputatul PNL Adriana Saftoiu si-a prezentat demisia din Parlamentul Romaniei.
Deputul Dan Ilie Morega demisioneaza din functia de presedinte al UNPR Gorj, dupa numai cinci luni de la inscrierea in partidul progresistilor, invocand motive personale dar si lipsa de colaborare in plan judetean cu reprezentantii conducerii organizatiei PDL.
"Am inaintat toate documentele la UNPR si la Parlament sa trec in grupul parlamentarilor independenti. Vreau sa inlatur orice speculatie, relatiile mele cu Oprea (Gabriel Oprea, n.r.), cu conducerea partidului au fost unele bune. Am demisionat din motive personale, legate de o serie de analize pe linie de sanatate pe care trebuie sa le fac, dar si din cauza lipsei de strategie si de colaborare in plan judetean cu PDL", a declarat Morega, intr-o conferinta de presa.
In schimb, deputatul liberal Nicolae Jolta a anuntat, luni 16 ianuarie, intr-o conferinta, ca a trecut la PDL, fara a dezvalui motivele care l-au determinat sa ia o astfel de hotarare, amintind doar ca decizia finala a luat-o dupa o discutie cu presedintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa.
"Incepand de azi voi activa in PDL si, odata cu inceperea noii sesiuni parlamentare, voi activa in cadrul grupului PDL din Parlament. A fost o decizie personala si cred ca impreuna cu oamenii de aici vom sprijini proiectele din Bihor", a declarat deputatul Nicolae Jolta.
Deputatul liberal Adriana Saftoiu a inregistrat marti la Camera Deputatilor demisia sa din Parlament, urmand ca azi, in prima zi a sesiunii parlamentare, sa o anunte oficial de la tribuna Parlamentului.
Potrivit celor declarate, Adriana Saftoiu considera ca demisia sa este un gest de minima demnitate. "Eu imi voi pastra demisia. E un gest de demnitate si de onoare fata de cetatenii care ne-au votat, care acum cer alegeri anticipate. Cred ca avem obligatia toti sa le dam acest drept: sa ii realeaga pe acei conducatori pe care ii vor acum" de mai spus Adriana Saftoiu, cu referire la decizia initiala a PNL de a declansa greva parlamentara si depunerea de demisii in bloc a Opozitiei.