econtext.ro: MISCAREA POPULARA: Ce trebuie sa faca aceasta grupare pentru a avea succes la public. ZECE gloante cu care poate darama USL-ul

Multi romani sunt in alerta in aceste zile, entuziasmati de realizarea Fundatiei Miscarea Populara, retelele de socializare fiind pline de intrebari privind aceasta noua organizatie.

Calea spre succes

Dincolo de entuziasmul normal, crearea acestei fundatii ridica o serie de intrebari, cea mai importanta fiind aceasta: ce trebuie facut ca un astfel de proiect sa aiba succes?
Altfel spus, ce ar trebui sa faca membrii, conducerea acestei fundatii pentru a avea priza la public si pentru a nu se transforma intr-un alta virtuala dezamagire, cum se profileaza deja unele aliante sau mici partide?
Econtext va prezinta o serie de solutii pentru ca aceasta fundatie sa nu aiba un destin negru, pentru a evita erorile facute de alte partide ajunse acum in agonie.
Romania politica
Publicatia Econtext nu este la prima analiza privind activitatea partidelor din Romania. Iata si alte exemple de acest gen:

Solutii

In total, va prezentam o lista cu zece solutii capitale, care, daca ar fi urmate, ar putea ajuta substantial la cresterea acestei fundatii. Ar putea pune in pericol chiar dominatia USL-ului! Dar sa trecem la arsenalul de arme.
In mod cert, sunt doua zone unde trebuie sa se construiasca activ: conducerea fundatiei, oamenii de la varful ei, si comunicarea cu electoratul, comunicarea care trebuie realizata de acesti lideri.
MAREA problema a dreptei romanesti este lipsa unui lider puternic, mobilizator, care sa-si atraga si sa-si tina electoratul aproape. Mihai Razvan Ungureanu a esuat deocamdata (desi nici nu pare sa fi incercat). Si nici alti lideri nu se ridica inca la avengura mobilizatoare pe care a avut-o Basescu. A doua arma absolut obligatorie o constituie ‘comunicarea’.
Liderul fundatiei si mai marii acesteia trebuie sa aiba un departament de comunicare extrem de eficient si de prezent si, in plus, ei insisi trebuie sa aiba abilitati oratorice foarte bune.
Dar IATA ce trebuie sa faca Miscarea Populara pentru a atrage populatia si pentru a pune in pericol dominatia USL: