Candidatul Partidului Democrat pentru Primaria municipiului Constanta va fi Laurentiu Mironescu, sustine chiar deputatul democrat. Acesta nici nu vrea sa auda despre speculatiile cum ca PD ar putea sustine pe altcineva, si cu atat mai putin pe proaspatul independent Mihai Daraban, pana alaltaieri liberal. Desi admite ca sondajul PD la nivel de municipiu este gata, deputatul Laurentiu Mironescu este extrem de secretos in ceea ce priveste procentele, sustinand ca importante sunt datele cercetarii referitoare la asteptarile constantenilor. Legat de acelasi sondaj, Laurentiu Mironescu a recunoscut, la fel ca si omologul sau de la judet, Stelian Dutu, ca au fost incluse nume precum Dorel Onaca si Zamfir Iorgus. Insa, nici urma de numele Ancai Boagiu ca potential candidat. Iar in privinta lui Onaca, de mentionat ca, potrivit anumitor surse democrate, desi acesta este bine vazut de la centru si incurajat sa candideze, senatorul nu isi doreste sa se arunce in lupta pentru Primaria Constantei.
Deputatul Laurentiu Mironescu, presedintele Organizatiei Municipale a PD Constanta, nu are nevoie de data de 1 septembrie sau de alte sfaturi ca sa stie ca vrea sa candideze - cel putin asa sustine acum. "Sunt absolut convins ca solutia pentru Primaria municipiului Constanta trebuie s-o dea Partidul Democrat. Iar solutia PD-ului este Mironescu", ne-a declarat, ieri, presedintele Organizatiei Municipale a PD Constanta, deputatul Laurentiu Mironescu. De precizat ca in cadrul PD Constanta si-au anuntat intentia de candidatura atat Laurentiu Mironescu, dar si Mircea Banias, Mihai Petre si Remi Minca, urmand ca la 1 septembrie Organizatia Municipala sa transmita oficial catre Organizatia Judeteana persoana desemnata pentru alegerile din 2008. Democratii au idee chiar si despre ce vor insemna alegerile din 2012. Mai exact, democratul Mihai Petre este convins ca el va candida peste cinci ani pentru fotoliul de primar al Constantei.

"Daraban a venit in PNL in contextul unei promisiuni"

In ceea ce priveste demisia lui Mihai Daraban din PNL de acum doua zile, Laurentiu Mironescu spune ca nu este un lucru surprinzator. "Auzisem dinainte ca isi va da demisia, atata timp cat el a venit in PNL in contextul unei promisiuni. Stiam ca daca pana la 1 septembrie PNL nu-l declara mare candidat, el va pleca. Chiar daca inca nu e 1 septembrie, nici mari sperante nu avea", a afirmat deputatul democrat.