Organizatia municipala Constanta a Partidului Democrat pare a se fi decis in privinta candidatului la Primarie, pentru alegerile locale din vara anului viitor. Ultimele sondaje de opinie au revelat o crestere a notorietatii publice de care se bucura deputatul Laurentiu Mironescu, astfel incat liderul organizatiei municipale a devenit, mai mult ca sigur, candidatul PD care il va infrunta pe Radu Mazare. Deputatul democrat a recunoscut si el acest lucru, aratandu-se pregatit sa intre in lupta cu Mazare, dar fara a anunta oficial intrarea in cursa electorala. Potrivit liderilor democrati, acest lucru se va intampla in luna iulie, intre timp strategii urmand sa puna la punct detaliile campaniei electorale, sperandu-se in acelasi timp ca Mironescu sa mai adune puncte in sondajele de opinie.
Democratii constanteni si-au continuat nestingheriti activitatea de partid, nefiind afectati in acest sens de iesirea de la guvernare. Liderul organizatiei municipale, deputatul Laurentiu Mironescu, a declarat ieri ca activitatea politica s-a desfasurat si in ultimele saptamani conform calendarului stabilit inca de la inceputul anului. Astfel, au loc consacratele intalniri saptamanale cu cetatenii, in cadrul carora democratii afla cele mai stringente nevoi ale constantenilor. Iar un prim rezultat al acestor intalniri saptamanale pare sa fie chiar cresterea din sondaje a deputatului Mironescu, care ar aduna acum, potrivit unui sondaj neoficial, aproape 10% din voturile alegatorilor, iar tendinta este crescatoare. "Cu toate acestea, nici eu si nici colegii mei nu dorim sa ne aruncam cu capul in zid. Trebuie sa avem rabdare, sa muncim si in acest sens, lucrurile vor merge de la sine", a declarat liderul democrat. Mironescu sustine insa ca are o responsabilitate in plus tocmai prin statutul de presedinte de organizatie, motiv pentru care trebuie sa ia o decizie: "Personal, sunt dator ca organizatia pe care o conduc sa ofere cel mai bun rezultat. De aceea, pentru ei, sunt pregatit sa intru in cursa pentru Primaria Constanta".
Laurentiu Mironescu: "Nu se fac presiuni asupra directorilor democrati si nimeni nu le poate face nimic"

Referindu-se apoi la unul dintre subiectele cele mai fierbinti ale zilei, si anume soarta directorilor democrati aflati la conducerea diferitelor institutii constantene, Mironescu a precizat ca pozitia acestora nu este catusi de putin amenintata: "Nu se fac presiuni asupra lor, pentru ca sunt incadrati conform tuturor prevederilor legale si deocamdata nimeni nu le poate face nimic". In privinta presedintelui Traian Basescu, parerea democratilor a ramas neschimbata, acestia considerand la unison ca "gesturile si actiunile pe care seful statului le face sunt laudabile". In plus, democratii constanteni sunt de parere ca decizia demisiei lui Basescu, in cazul in care acesta va fi suspendat prin votul Parlamentului, reprezinta "un act nobil", in pofida faptului ca "toti incearca sa-l puna intr-o lumina negativa".