Secretarul general al PSD, Miron Mitrea, a declarat ieri ca, in momentul in care va considera ca reprezinta o problema pentru partid, nu va astepta sa-l traga nimeni de mana pentru a-si da demisia. "Atunci cand voi fi o problema, nu-i nevoie sa ma traga nimeni de mana, dar nici nu fac gesturile cand vor altii", a spus deputatul PSD. El a recunoscut ca in acest moment se afla "intr-o pozitie neplacuta, ca orice lider al PSD".
Mitrea a precizat ca nu se refera la o problema neaparat personala, ci la situatia in care se regaseste partidul. "Nu e un moment foarte fast pentru partid si va trebui sa facem eforturi sa vedem cum solidarizam intreaga organizatie, pentru ca asta este problema astazi, cum o solidarizam si cum o motivam", a precizat Mitrea.
Miron Mitrea a raspuns in acest fel opiniilor mai multor fruntasi pesedisti, potrivit carora cei cu probleme trebuie sa se retraga din functiile de conducere pe care le detin in partid. Unul dintre promotorii acestei pozitii este chiar Ion Iliescu, care si duminica a declarat ca mai multi lideri actuali ai partidului ar trebui sa faca un pas inapoi pentru recredibilizarea PSD. (D.P.)