Dat ca sigur dezertor in favoarea PD-L de catre Cozmin Gusa, fostul secretar general al PSD, senatorul Miron Mitrea reactioneaza taios si spune ca Gusa "e un gunoi care arunca informatii false", dezmintind categoric plecarea din partid.
Zvonurile cum ca Miron Mitrea ar intentiona sa plece din PSD si sa se alature campaniei lui Traian Basescu au inceput odata cu plecarea lui Octav Cozmanca. Atunci, Mitrea a declarat ca este de acord cu acuzatiile lui Cozmanca fata de grupurile de interese din PSD.
In consecinta, Cozmanca a fost data afara din PSD, iar Mitrea propus de Vanghelie pentru excludere.
"Da, este adevarat, am propus excluderea dansului din PSD, am spus ca sa facem o analiza, dupa care, daca nu gasim o formula, sa il excludem din PSD. Pentru faptul ca eu unul m-am saturat, si sunt si foarte multi colegi care ne-am saturat sa muncim in toata tara ca sa incercam sa castigam alegerile, iar oameni gen Octav Cozmanca sau Miron Mitrea, care au beneficiat timp de 20 de ani de privilegiile partidului, vin acum si se dau mari lideri la televizor si sar in favoarea lui Traian Basescu", acuza Marian Vanghelie la sfarsitul lunii septembrie.
La cateva saptamani dupa incident, Cozmin Gusa vine cu o noua acuzatie. "Printre parlamentarii dezertori se numara aripa Mitrea de la PSD si aripa PNL din Transilvania. Am inteles ca lui Miron Mitrea i s-au propus si functii, nu stiu inca ce, dar voi afla", a declarat Gusa.
In replica, Miron Mitrea a negat zvonurile si l-a facut pe Gusa un gunoi minicinos. "Gusa e un gunoi care nu are nici o pozitie in partid, dar care arunca informatii false, e o manevra a unora din partid prin care se incearca sa mi se forteze mana si sa plec din PSD, nimic nou sub soare. Dar nu am de gand sa le dau aceasta satisfactie, nu demisionez si nu plec la niciun alt partid, nici acum, nici in viitor", a afirmat fostul ministru.