Fostul lider al minerilor, Miron Cozma, face o declaratie iesita din comun pentru Inpolitics, anume ca actualul presedinte i-a pus la dispozitie trenuri pentru a aduce ortacii la Bucuresti, in timpul uneia dintre mineriade. La fel de exploziv, Cozma isi marturiseste regretul ca nu l-a debarcat cu forta, in 1990, pe Ion Iliescu, desi oamenii sai inconjurasera Palatul Cotroceni si Guvernul.
Miron Cozma marturiseste ca regreta faptul ca nu si-a insusit functia suprema in stat la primele mineriade. "Inconjurasem Palatul Cotroceni, Ion Iliescu nu mai putea sa miste. Inconjurasem guvernul. Era o nimica toata sa fiu presedinte. Am crezut ca sunt eu prost ca sa fiu presedinte, credeam ca pentru asta trebuie sa fii un semizeu. Acum regret ca nu am facut-o. Cand vad ce caricaturi vor sa fie presedinti parerea de rau e din ce in ce mai mare", a dezvaluit Miron Cozma.
Totodata, Cozma a explicat ca nici nu vrea sa auda de un eventual sprijin electoral acodat prezedintelui in functie. "Basescu e la fel de vinovat ca Iliescu pentru mineriade. O data, Basescu mi-a dat trenuri pentru a ne deplasa cu minerii la Bucuresti. La ultimele mineriade a refuzat. Cu alte cuvinte, daca primele dati i-a placut sa venim la Bucuresti, la ultimele mineriade nu-l mai aranja. Niciodata nu o sa il ajut electoral", a tunat Miron Cozma.