Candidatul aliantei PSD+PC la alegerile prezidentiale, Mircea Geoana, castigator al scrutinului de sondajele la iesirea de la urne, a declarat ca victoria sa este una a normalitatii si a bunului simt.
"Victoria noastra este victoria normalitatii, este victoria bunului simt, este victoria tuturor cetatenilor Romaniei care isi doresc o viata mai buna", a spus Geoana. Liderul social-democratilor le-a multumit conservatorilor, lui Crin Antonescu si "prietenilor liberali". "Este victoria lui Crin in aceeasi masura cum este victoria mea", a spus Geoana.
"Ceea ce am facut in aceste doua saptamani depaseste o simpla coalitie, depaseste o simpla majoritate, reprezinta o prietenie si o datorie de suflet", a adaugat liderul PSD.
Geoana le-a multumit si UDMR, minoritatilor nationale, PRM, PNG, PIN, reprezentantilor sindicatelor, patronatelor, revolutionarilor: "Le multumesc pentru sprijin si pentru incredere".
Nu in ultimul rand, Mircea Geoana a a multumit familiei sale, sotiei si celor doi copii, care au fost alaturi de el pe perioada campaniei electorale.