Liderul PSD a ajuns ieri la pranz la Craiova, unde s-a desfasurat Conferinta Extra-ordinara a filialei social-democrate si le-a cerut membrilor PSD Dolj sa-l sprijine pentru un nou mandat la sefia partidului.
"Oltenii sunt obisnuiti sa fie sefi si, iata, ma prezint astazi in fata dumneavoa-stra cu acelasi mesaj si cu gestul de a veni in fata organizatiei de care apartin si sunt legat si de aici, din inima Craiovei, vin cu solicitarea de a ma sprijini pe mai departe de a continua ce am inceput. Solicit organizatiei din care fac parte sa ma sprijine pentru un nou mandat de presedinte al PSD", le-a spus Geoana celor aproximativ 150 de membri ai PSD Dolj care au participat la sedinta. La 10 decembrie va avea loc Congresul extraordinar al partidului, la care, pe langa modificarea Statutului, se vor desfasura si alegeri pentru functiile de conducere centrale, programate initial pentru aprilie. Unul dintre contracandidatii lui Geoana la sefia PSD ar putea fi liderul PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, care nu si-a anuntat inca oficial o intentie in acest sens.

Premierul de origine olteana

Geoana a mai spus ca viitoarea echipa de conducere a partidului trebuie sa readuca formatiunea la guvernare, iar Oltenia va da viitorul premier al Romaniei. El a afirmat ca principalul scop al viitoarei echipe de conducere il reprezinta indepartarea aliantei "portocalii" de la putere si readucerea PSD la guvernare. Geoana a mai sustinut ca redobandirea puterii trebuie privita ca pe o datorie a tuturor membrilor de partid.
Presedintele PSD a mai spus ca, odata cu revenirea PSD la guvernare, Oltenia va da viitorul premier al Romaniei: "Vom veni si la guvernare, vom forma si Guvernul, vom avea si un premier din Oltenia si il vom indeparta si pe Traian Basescu". El considera ca la congresul din decembrie trebuie alesi in conducerea partidului cei care "nu au probleme de reputatie publica". "Ca sa citez un personaj celebru, va spun acum: da-ti-mi o echipa, ca sa putem continua ceea ce am inceput", a adaugat Geoana.

"Sa-i cheme pe toti Traian!"

In acelasi timp, presedintele PSD a declarat ca toti membrii PD ar trebui sa-si "radieze" prenumele si sa-i cheme pe toti Traian. "Traian Basescu, oportunist si ipocrit cum il stiu, vrea totul. Ar trebui ca toti membrii PD sa-si radieze prenumele si sa se numeasca Traian: Traian Boc, Tra-ian Berceanu sau Traian Blaga. Intr-o singura sedinta, Basescu a luat PD de la stanga si l-a mutat la dreapta", a afirmat Geoana.
El considera ca de trei ani Romania se afla intr-o continua campanie electorala, apreciind ca aceasta va lua sfarsit in 2009, atunci cand Traian Basescu va fi schimbat. "Domnul Basescu are alte placeri in viata, iar noi putem sa-i oferim restaurantele de langa Cotroceni", a declarat Geoana.
Ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu, i s-a adresat sambata trecuta sefului sau de partid, Emil Boc, spunandu-i "Traian Boc", in hohotele de ras ale participantilor la sedinta Consiliului de Coordonare al PNL Galati.