Agerpres informeaza: Cum caracterizeaza Mircea Geoana relatiile cu actuala conducere a PSD: "Nici foarte stranse, nici incordate"
Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, miercuri, la Radio Romania Actualitati, ca relatiile sale cu actuala conducere a PSD sunt "neutre, nici relatii foarte stranse, nici relatii incordate".
"Neutre, insemnand ca eu imi fac in continuare datoria la nivelul Senatului, la nivelul activitatii mele politice. Cred ca in conditiile in care e nevoie de toate gurile de tun si toate experientele si toate solutiile posibile, cred ca omul doi in stat ar putea sa fie mai util in ceea ce incearca sa faca astazi opozitia si imi vad in continuare de proiectele in care cred foarte mult. (...) Sunt relatii neutre in sensul ca nu sunt nici relatii foarte stranse, nici relatii incordate. Sunt relatii neutre, sa zicem, relatii institutionale", a afirmat Geoana.
Intrebat despre cum a aparut ideea unei eventuale candidaturi ale sale la alegerile prezidentiale din 2014, Geoana a raspuns: "Pai, de unde sa apara, sa apara din realitatea faptului ca de aici pana in 2014 mai este mult, ca avem pana in 2014 alegeri locale si parlamentare, care sunt cruciale pentru evolutiile politice. Niciodata in viata politica un proiect care a generat milioane de voturi sau mai bine nu poti sa spui ca este complet epuizat".
In alta ordine de idei, Geoana a calificat drept intemeiata decizia USL de a nu depune motiune de cenzura la angajarea raspunderii Guvernului pe legea salarizarii profesorilor, insa a mentionat ca, din punctul sau de vedere, opozitia ar putea depune o astfel de motiune la angajarea raspunderii Executivului pe Codul de dialog social. In acest context, Mircea Geoana a subliniat ca, din punctul sau de vedere, poate exista si o anumita temere din partea opozitiei "de a nu se demonetiza instrumentul motiunii de cenzura", insa si-a exprimat convingerea ca USL va depune o astfel de motiune pana la finalul acestei sesiuni parlamentare.
Totodata, el si-a exprimat convingerea ca ambele legi pe care Guvernul isi va angaja raspunderea saptamana viitoare vor fi contestate la Curtea Constitutionala de catre reprezentantii USL.