Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a afirmat astazi ca isi mentine decizia de a nu mai participa la sedintele CSAT, precizand ca va merge la aceste reuniuni peste cateva luni, in alta calitate - cea de presedinte al Romaniei.
Intrebat de ziaristi daca isi mentine decizia de a nu participa la sedintele CSAT, Geoana a raspuns: "Am sa particip peste cateva luni de zile, in alta calitate!" (aluzie la faptul ca ar putea deveni presedinte n.r.).
De altfel, biroul de presa al PSD a emis si un comunicat pe acest subiect, in care se reafirma refuzul presedintelui Senatului de a merge la sedintele CSAT pentru a nu "legitima noi demersuri electorale ale presedintelui Traian Basescu".
"Mircea Geoana ramane consecvent principiilor sustinute in momentul retragerii din CSAT si considera ca Traian Basescu eludeaza rolul si atributiile institutiei in adoptarea unor decizii de interes national. Totodata, presedintele Senatului dezaproba modul in care Traian Basescu a implicat Armata Romana in propria sa campanie electorala si refuza sa asiste la transformarea CSAT intr-un decor de campanie pentru presedintele in functie", se arata in comunicat.
Presedintele Senatului mai afirma ca prin neparticiparea la sedinta CSAT vrea sa traga "un nou semnal de alarma cu privire la modul in care Traian Basescu pune interesul sau electoral in fata interesului national si foloseste institutiile statului ca vehicul de campanie".
"Anuntarea retragerii trupelor romanesti din Irak, fara o dezbatere in cadrul CSAT, reprezinta o incalcare a legii si o discreditare a Romaniei in plan extern, pe care nu pot sa le girez prin prezenta in cadrul CSAT", mentioneaza Mircea Geoana.